• LIFE&STYLE

    Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε το βράδυ

    Athens Food Market


    Πολλοί από εσάς σίγουρα είστε αρκετά εξοικειωμένοι με τις βραδινές… λιγούρες! Για κάποιους ίσως να είναι απλώς μια κακή συνήθεια και για άλλους μια ένοχη αμαρτία στην οποία λατρεύουν να υποκύπτουν. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε πάντως, ήρθε η ώρα να μάθετε τι θα πρέπει να αποφύγετε, για να καταφέρετε να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας αλλά και να κοιμηθείτε σωστά. Εάν το τελευταίο σας γεύμα έγινε αργά το απόγευμα, είναι φυσικό να πιάνετε τον εαυτό σας να τριγυρίζει γύρω από το ψυγείο και να ψάχνει ευκαιρίες για να τσιμπήσει τα πλέον ακατάλληλα σνακ. Η κούραση της ημέρας, αλλά και η χαλάρωση που νιώθετε λόγω της ώρας, σας κάνουν πιο επιρρεπείς στο να ενδώσετε σε όλα αυτά που καταφέρατε με επιτυχία να αρνηθείτε όλη τη μέρα!

    Ποια είναι αυτά που πρέπει να διαγράψετε από το dinner menu, ώστε να μην προδώσετε το διατροφικό σας πρόγραμμα και να κοιμηθείτε ήσυχοι;

    1. Δημητριακά με ζάχαρη

    .png

    Το πιο εύκολο γεύμα για όλους είναι ένα λαχταριστό μπολ με δημητριακά και αρκετό γάλα! Παρόλα αυτά, η υγιεινή αυτή συνήθεια, καταφέρνει να σας γεμίζει με αρκετές επεξεργασμένες θερμίδες που σίγουρα δε χρειάζεστε όταν η ώρα είναι περασμένη. Μπορεί τα corn flakes να αποτελούν ένα από τα καλύτερα πρωινά γεύματα, χαρίζοντας στον οργανισμό την απαραίτητη ενέργεια, η επεξεργασμένη μορφή τους όμως «κρύβει» και μια μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, που τα καθιστά μια από τις χειρότερες επιλογές για το βραδινό.

    2. Καυτερές τροφέςwinter-chili-sin-carne.jpg

    Αν και γενικότερα έχουν πολλά θετικά στοιχεία για τον οργανισμό, δεν είναι η κατάλληλη dinner επιλογή! Ο λόγος είναι αρκετά απλός και οφείλεται στο γεγονός πως όλα τα spicy foods μπορούν να διαταράξουν την «ηρεμία» του στομαχιού σας και να μη σας αφήσουν ήσυχους όλο το βράδυ -με αποτέλεσμα να κάνετε έναν πολύ δύσκολο ύπνο και να μην ξεκουραστείτε καθόλου!

    3. Γιαούρτι με φρούτα

    jpg.jpg

    Φυσικά, εννοούμε το επιδόρπιο γιαουρτιού με γεύση φρούτων, το οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Εναλλακτικά, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε το δικό σας… επιδόρπιο, με φρέσκο γιαούρτι και φρεσκοκομμένα φρούτα εποχής. Πεντανόστιμο και απόλυτα υγιεινό!

    4. Τηγανητά

    Τα τηγανητά σνακ και φαγητά, ιδίως αυτά που δεν τηγανίζετε οι ίδιοι, είναι γεμάτα με κακά λιπαρά και πλούσια σε θερμίδες. Όπως ήδη γνωρίζετε, οι τροφές αυτές αποτελούν έτσι κι αλλιώς μια κακή επιλογή για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Ειδικά όμως το βράδυ, η κατανάλωσή τους μπορεί να είναι υπεύθυνη για την κακή ποιότητα ύπνου, αλλά και τις μικρές αδιαθεσίες που θα αντιμετωπίσετε το πρωί καθώς ο οργανισμός σας θα προσπαθεί ακόμη να τις μεταβολίσει.

    5. Σοκολάτα

    sokolata.jpg

    Πέρα από τους προφανείς θερμιδικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να μην τρώτε τη σοκολάτα πριν πέσετε στο κρεβάτι, υπάρχει ένας ακόμη: η σοκολάτα είναι μια φυσική πηγή διεγερτικών, όπως καφεΐνη και θεοβρωμίνη, και γι’αυτό είναι ικανή να διαταράξει το νευρικό σύστημα, κάτι που σίγουρα δεν είναι επιθυμητό λίγο πριν την «καληνύχτα». Την ώρα της χαλάρωσης πριν από τον ύπνο, το σώμα απελευθερώνει αναβολικές ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη και η αυξητική ορμόνη, που προκαλούν και το αίσθημα της νύστας. Η σοκολάτα θα αλλοιώσει τα επίπεδά τους, με αποτέλεσμα να ξαγρυπνήσετε ερωτώμενοι γιατί δε σας παίρνει ο ύπνος.

    Πηγή: glow.gr 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διατροφή: Τα δύο τρικ της επιστήμης για να χάνεις κιλά ευκολότερα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάντε σπίτι σας 5 super ασκήσεις για τους γλουτούς!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέντε θαυματουργές ασκήσεις για τέλειους γλουτούς μέχρι το καλοκαίρι



    ΣΧΟΛΙΑ