• LIFE&STYLE

    Η Σοφία Καρβέλα γιορτάζει 12 χρόνια νηφαλιότητας – Η συγκλονιστική ανάρτηση

    • NewsRoom

    Σοφία Καρβέλα


    Σαν σήμερα πριν από 12 χρόνια η Σοφία Καρβέλα πήρε την απόφαση να κόψει «μαχαίρι» την εξάρτησή της από το αλκοόλ.

    Μέσα από το προφίλ της στο Instagram, η Σοφία Καρβέλα, η οποία ζει μόνιμα στην Αμερική, αποκάλυψε ότι γιορτάζει 12 χρόνια νηφαλιότητας, κάτι που κατάφερε να διατηρήσει ακόμα και κατά τη διάρκεια της καραντίνας, μια δύσκολη και πρωτοφανή κατάσταση που ζήσαμε όλοι μας.

    «Σήμερα είναι 12 χρόνια που ζω νηφάλια. Αυτό σημαίνει ότι επιβίωσα στην καραντίνα (με όλα όσα ήρθαν μαζί με αυτή) χωρίς κανένα ποτό, χωρίς να με συλλάβουν για επίθεση και ξεκινώντας μια επιχείρηση. Εάν με το να ξεφεύγεις από την πραγματικότητα σε έχει μπλοκάρει από το να τη ζεις, προτείνω ανεπιφύλακτα να σκεφτείς να σταματήσεις και να μυρίσεις τα λουλούδια και τη βρωμιά που βγάζουν. Ελπίζω αυτό να βγάζει νόημα… Ευγνώμων για τους ανθρώπους εκεί έξω που μου έδειξαν ότι μπορεί να συμβεί και πολλή αγάπη σε εκείνους που ακόμη αγωνίζονται».

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η κόρη της Άννας Βίσση και του Νίκου Καρβέλα μιλάει ανοιχτά για την εξάρτησή της με το αλκοόλ, ενώ έχει αναφερθεί και στις κρίσεις πανικού που αντιμετώπισε.

    Δείτε την ανάρτηση στο Instagram:

    «Όταν νιώθω άγχος, γιατί γενικά είμαι σε φάση πανικού και πριν τον covid- 19, αν θέλω να σταματήσω να νιώθω πανικό, αποδέχομαι πως δεν είμαι εγώ αγχωμένη αλλά καταλαβαίνω πως οι σκέψεις μου είναι τέτοιες, ακόμα κι αυτή τη στιγμή που γράφω τις γραμμές τούτες, αποδέχομαι την πιθανότητα να μην είμαι μόνο οι σκέψεις μου.

    Σφίγγω δυνατά στην αγκαλιά μου τα υγιή παιδιά μου σε αυτό το σπίτι που είμαστε τυχεροί να το αποκαλούμε σπίτι και είμαι εδώ και είμαι καλά. Αυτό δεν είναι ούτε σαφές ούτε εύκολο για άλλους, αλλά για μένα, που το να έχω εσωτερική γαλήνη είναι κάτι πρωτοφανές, είναι σημαντικό.

    Ακολουθώ την αναπνοή μου, φέρνω την επίγνωση του τι είμαι πίσω από την αναπνοή μου κι αυτό σώζει κι εμένα και την ημέρα μου», έχει σημειώσει η Σοφία Καρβέλα.

    Δείτε την ανάρτηση στο Ιnstagram:

    View this post on Instagram

    I heard loud and clear today during meditation with @inner.peace.gatherings *thanks my angel @mashamandzuka* that when i get anxious(and i’m in panic mode generally even before covid-19…), if i am willing to stop feeling anxious is to simply(haha to the simply part- but whatever)accept that I AM not anxious and notice that it is my thoughts that are….to my disbelief even in this moment while i’m writing this, i accept the possibility that perhaps i am not my thoughts. I AM currently hugging my loud, healthy children in this house we’re lucky to call home for now and i am here, now and i’m OK. Maybe not profound for some or cheesy for others, but for me, a desperate newbie when it comes to any kind of inner peace, this is major. Following my breath, bringing my awareness back to my breath, seems to be able to save me and the day. #yaybaby

    A post shared by Sofia Karvela (@thesofiakarvela) on



    ΣΧΟΛΙΑ