• LIFE&STYLE

    Οι άχρηστες γυναικείες τσάντες

    • NewsRoom


    Πόσες φορές έχετε μία αγκαλιά από πακέτα, όμως ακόμα και τότε καταφέρνετε να πιάσετε το κινητό σας; Οι περισσότερες γυναίκες αγοράζουν μεγάλες τσάντες και τις γεμίζουν με το πορτοφόλι τους, τα κλειδιά τους και με άλλα είδη πρώτης ανάγκης, αλλά το τηλέφωνό τους δεν το βάζουν ποτέ μέσα… Γιατί να το κάνουν άλλωστε όταν πρόκειται να το πιάσουν σε μερικά λεπτά;

    H εικόνα αυτή είναι τόσο συνηθισμένη και αστεία: να βλέπουμε κομψές γυναίκες με σακούλες στους ώμους και τα τηλέφωνά τους να βρίσκονται επί μονίμου βάσεως ανά χείρας, έτοιμα ανά πάσα ώρα και στιγμή να τους πέσουν και να διαλυθούν.

    tips4

    Το κινητό τηλέφωνο παραμένει η μεγάλη αδυναμία των γυναικών, που δεν μπορούν να το αποχωριστούν από τα χέρια τους ούτε για λίγα δευτερόλεπτα και να το βάλουν μέσα στη θήκη της πανάκριβης τσάντας τους.

    Σκεφτήκατε ότι η εξάρτηση των γυναικών από το κινητό τους τηλέφωνο μπορεί να είναι ένας εθισμός; Ίσως όμως και όχι.

    Μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Iowa State University επικεντρώθηκε σε αυτό που ονομάζουμε nomophobia  “no-mobile-phone-phobia” ένα ψυχολογικό φαινόμενο δηλαδή που μπορεί να εκδηλωθεί ως πραγματικό άγχος. Οι περισσότεροι δεν εμφανίζουν nomophobia, καθώς δεν εξαρτώνται από το κινητό τους τηλέφωνο. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το κινητό τους, ορίζει την καθημερινότητά τους.

    18972360_dakota_fanning_Celine_Blade_Flap_bag_in_Ocean_Blue.limghandler

    Δεν είναι λίγες οι φορές που τα κινητά μας τηλέφωνά μας εκθέτουν σε ορισμένους κινδύνους. Πόσοι από εμάς δεν έχουμε μπει σε έναν χώρο, κοιτώντας μόνο το κινητό μας; Στην ψυχολογία, αυτό είναι γνωστό ως inattentional blindnes, ένα φαινόμενο σύμφωνα με το οποίο δεν μπορείτε να παρατηρήσετε ένα πράγμα όπως για παράδειγμα ένα στυλό που βρίσκεται μπροστά σας, γιατί εστιάζετε σε κάτι άλλο όπως είναι το iPhone σας.

    Ωστόσο, η άρνησή μας να βάλουμε το τηλέφωνό μας στην τσάντα μας έχει και μία άλλη συνέπεια: Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 2.000 χρήστες του iPhone το 2013, το 23% των ατόμων διαθέτουν σπασμένα κινητά ή ραγισμένες οθόνες.



    ΣΧΟΛΙΑ