• LIFE&STYLE

    Να γιατί οι μεγάλες χρηματιστηριακές εταιρίες «κατασπαράζουν» τα λεφτά σας!

    • NewsRoom


    Μια νέα μελέτη που εξετάζει εδώ και περίπου μια δεκαετία τα δεδομένα σχετικά με τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους στις Ηνωμένες Πολιτείες, βρήκε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι χρηματιστηριακές εταιρείες εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους.

    Περίπου ένας στους 14 χρηματοοικονομικούς συμβούλους (7,3%) στις ΗΠΑ έχουν εμπλακεί σε παράπτωμα τουλάχιστον μία φορά στην καριέρα τους, σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, οι οποίοι εξέτασαν τα αρχεία των 1,2 εκατομμυρίων χρηματιστές και οι σύμβουλοι επενδύσεων εγγραφεί για να εργαστούν στις ΗΠΑ 2005-2015.

    Και επειδή οι κακές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα, οι σύμβουλοι που είχαν βεβαρημένο παρελθόν, είναι πέντε φορές πιο πιθανό να ξανακάνουν το ίδιο παράπτωμα.

    Πολύ φυσικό αφού, ενώ περίπου οι μισοί από αυτούς που επιδίδονται σε παράπτωμα έχουν μεγάλες πιθανότητες να χάσουν τη δουλειά τους, το 44% από αυτούς θα βρουν νέα απασχόληση στον κλάδο μέσα σε ένα χρόνο, γεγονός που δείχνει την ανοχή της βιομηχανίας προς τέτοια συμβάντα.

    Άλλωστε, όπως αναφέρουν οι συγγραφείς της έρευνας, «Ορισμένες επιχειρήσεις ειδικεύονται σε παραπτώματα και στο να προσελκύουν απονήρευτους καταναλωτές»

    Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτά τα περιστατικά παραβάσεων συγκεντρώνονται βάσει της έρευνας σε περιοχές με ευάλωτες ομάδες ανθρώπων όπως είναι οι ηλικιωμένοι, οι άνθρωποι με ελλιπή μόρφωση καθώς και οι λιγότερο εξελιγμένοι οικονομικά

    Οι ερευνητές παρατήρησαν στατιστικά σημαντικές αυξήσεις στα ποσοστά παραπτωμάτων σε νομούς με υψηλότερο ποσοστό των κατοίκων ηλικίας 65 ετών και άνω, ενώ σε χώρες όπου το μορφωτικό επίπεδο ήταν υψηλότερο, τα ποσοστά είναι χαμηλότερα.

    Ακόμα, η μελέτη διαπιστώνει ότι και οι χώρες υψηλότερου εισοδήματος αντιμετωπίζουν σχετικά υψηλά επίπεδα παραπτωμάτων , ως αποτέλεσμα της υψηλότερης ζήτησης για οικονομικές συμβουλές από τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους.



    ΣΧΟΛΙΑ