• LIFE&STYLE

    Η Lady Gaga ξεσπά: «Ο Τραμπ είναι ρατσιστής και ηλίθιος»

    Lady Gaga και Ντόναλντ Τραμπ


    Σάλο έχει προκαλέσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει την τραγική δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από έναν λευκό αστυνομικό. Ανάμεσα στους σελέμπριτι που έχουν ξεσπάσει μέσα από τα social media κατά του Αμερικανού προέδρου είναι και η Lady Gaga, η οποία μέσα από μια μακροσκελή ανάρτησή της χαρακτηρίζει τον Αμερικανό πρόεδρο «ρατσιστή» και «ηλίθιο».

    Το «πολεμικό» κλίμα που επικρατεί στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες γίνεται όλο και πιο έντονο με τον κόσμο να απαιτεί «Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ».

    Ο μόνος που επιμένει να αντιμετωπίζει τους διαδηλωτές ως «αλήτες» ή «τραμπούκους», είναι ο Τραμπ, ο οποίος στα μηνύματά του στο Twitter εκθειάζει τη συμβολή των υπηρεσιών ασφαλείας για τη διατήρηση της τάξης στη χώρα που φλέγεται κάθε βράδυ, απειλεί ότι η χρήση βίας θα γίνει ακόμα πιο έντονη, συνεχίζει να ζει στον δικό του λευκό, ρατσιστικό μικρόκοσμο.

    Φανερά συναισθηματικά φορτισμένη, η διάσημη τραγουδίστρια και ηθοποιός, Lady Gaga έγραψε στο Instagram, μεταξύ άλλων:

    «Έχω πολλά να πω γι’ αυτό, αλλά το πρώτο πράγμα είναι πως φοβάμαι να πω ο,τιδήποτε θα πυροδοτήσει περισσότερη οργή, παρόλο που αυτό είναι ακριβώς το δικαιολογημένο συναίσθημα. Δεν θέλω να συνεισφέρω σε περισσότερη βία, θέλω να βοηθήσω να βρεθεί λύση. Νιώθω εξοργισμένη με τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ όπως και με εκείνους τόσων πολλών μαύρων ανθρώπων, που εδώ και εκατοντάδες χρόνια αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, που αφαιρέθηκαν ως αποτέλεσμα συστηματικού ρατσισμού και ενός διεφθαρμένου συστήματος που το υποστηρίζει».

    Για τον Τραμπ έγραψε: «Ξέρουμε ότι είναι ηλίθιος και ρατσιστής, το γνωρίζουμε από τότε που ανέλαβε καθήκοντα. Δεν έχει προσφέρει τίποτα άλλο παρά άγνοια και προκατάληψη ενώ συνεχίζουν να χάνονται ζωές μαύρων. Τροφοδοτεί ένα σύστημα που ήδη έχει τις ρίζες του στον ρατσισμό, την ρατσιστική δραστηριότητα, και όλοι μπορούμε να δούμε τι γίνεται. Είναι καιρός για αλλαγή. Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη. Είναι μια επική τραγωδία που ορίζει τη χώρα μας εδώ και καιρό».

    Δείτε την ανάρτηση στο Instagram:



    ΣΧΟΛΙΑ