• LIFE&STYLE

    Οι κορυφαίες φάρσες της πρωταπριλιάς (video-photo)

    • NewsRoom


    Η Πρωταπριλιά έφτασε και όλοι ξέρουμε ότι σήμερα είναι η μέρα για πολλές και διασκεδαστικές φάρσες για τους φίλους και την οικογένειά μας. Από που όμως ξεκίνησε το έθιμο αυτό; Tο έθιμο της πρωταπριλιάς ΔΕΝ ξεκίνησε στην Ελλάδα!! Τα ψέματα της 1ης Απριλίου, μας έχουν έρθει από την Ευρώπη αλλά υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκαν.

    Η πρώτη εκδοχή θέλει το έθιμο να ξεκίνησε από τους Κέλτες. Λαός της βορειοδυτικής Ευρώπης, οι Κέλτες, ήταν δεινοί ψαράδες. Η εποχή του ψαρέματος ξεκινούσε την 1η Απριλίου. Όσο καλοί ψαράδες όμως και να ήταν, την εποχή αυτή του χρόνου τα ψάρια πιάνονται δύσκολα. Έτσι και αυτοί, όπως προστάζει ο κώδικας δεοντολογίας των ψαράδων όλων των εποχών, έλεγαν ψέματα σχετικά με τα πόσα ψάρια είχαν πιάσει. Αυτή η συνήθεια, έγινε με το πέρασμα του χρόνου έθιμο.

    Για κάποιους πάλι, οι πρωταπριλιάτικες φάρσες οφείλουν την ύπαρξή τους στη γιορτή της «Kοροϊδίας και του Ξεγελάσματος» της ρωμαϊκής Θεάς «Bένους Aπρίλις», δηλαδή της Aπριλίου Aφροδίτης, που έδινε το έναυσμα για απελευθέρωση του πνεύματος ταυτόχρονα με την οργιώδη απελευθέρωση της φύσης…

    Σε κάποιες περιοχές της πατρίδας μας, θεωρούν ότι όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλο, θα έχει την τύχη με το μέρος του όλη την υπόλοιπη χρονιά.

    Εάν δεν έχετε σκεφτεί τι φάρσα θα κάνετε εμείς έχουμε να σας δώσουμε ιδέες. Θα πρέπει όμως να σχεδιάσετε και να οργανώσετε καλά την φάρσα σας, γιατί και τα “θύματά” σας μπορεί να έχουν υποψιαστεί κάτι ή να ετοιμάζουν να κάνουν κάτι αντίστοιχο και σε εσάς.

    1. Ξεκινάμε με κάτι πολύ απλό για το σπίτι, όπου το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να καλύψεις το σαπούνι του μπάνιου με ένα διάφανο μανό. Έτσι όσο και να προσπαθεί κάποιος δεν θα καταφέρει ποτέ να κάνει αφρό.

     asties-farses

    1. Και αφού είμαστε στο μπάνιο, μπορείς επίσης να ανοίξεις το τηλέφωνο του μπάνιου και να τοποθετήσεις μέσα έναν κύβο κνορ. Αυτό δεν θα είναι ντουζ αλλά σούπα!

     exipnes-farses-aggouria.net_

    1. Αν όμως έχεις και παράθυρο στο συγκεκριμένο δωμάτιο, μπορείς να βάλεις στην εξωτερική του πλευρά ένα κεφάλι από μια κούκλα. Όποιος το αντικρίσει ξαφνικά σίγουρα θα πιστέψει ότι τον παρακολουθούν.

     exipnes-idees-farses

    1. Αυτή η φάρσα μπορεί να γίνει σε όλα τα δωμάτια, αλλά το μπάνιο πιστεύω πως είναι το ιδανικό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να γεμίσεις τα ρούχα και να τα τοποθετήσεις στο πάτωμα, ώστε να φαίνεται σαν κάποιος να έχει λιποθυμήσει (στην καλύτερη περίπτωση).

     paraksenes-farses

    1. Φοβάται η κοπέλα σου ή ακόμη και η μητέρα σου τα έντομα; Βρες ένα σχέδιο από κατσαρίδα στο ίντερνετ και εκτύπωσε το, έπειτα βάψε μαύρο το χαρτί και κόλλησε το μέσα από τα πορτατίφ του σπιτιού.

     perierges-farses

    6. Και ποιος δεν λατρεύει τα μπισκότα Oreo, αν όμως μέσα έχουν οδοντόκρεμα;

    Oreo-and-toothpaste

    7. Απίστευτα εύκολο και σίγουρα ξεκαρδιστικό! Το έχουμε δει σε τόσες ταινίες και πάντα πιάνει χάρη στον θόρυβο που κάνει, οπότε γιατί να μην δοκιμάσεις να δέσεις μια κόρνα αερίου κάτω από την καρέκλα του υπολογιστή.

    airhorn-prank

    8. Αν και πιστεύω ότι θα ήταν πιο αποτελεσματικό αν έβαζες την κόρνα ακριβώς πίσω από την πόρτα του δωματίου, ώστε ανοίγοντας να ακουμπήσει επάνω της το χερούλι της πόρτας. 

    airhorn-on-wall

    9. Σίγουρα έχεις ξανά δει τον τρόπο για να κάνει έκρηξη μια coca cola, σε συνδυασμό με μια καραμέλα mentos. Αν δεν το κάνεις τώρα λοιπόν, πότε;

    prototipes-farses-aggouria.net_

    10. Αυτή είναι από τις ιδανικές ιδέες για τον υπολογιστή, όπου μπορείς να κατεβάσεις μια εικόνα σαν χαλασμένη οθόνη και να την βάλεις σε αυτόν που θέλεις να κάνεις φάρσα για screensaver. Όταν το δει θα ψάχνει να βρει τι έκανε!

    astia-screensavers



    ΣΧΟΛΙΑ