• LIFE&STYLE

    Η Kate και ο William επιδίδονται σε σπορ στο Bhutan


    Είναι γνωστό ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge αποτελούν μεγάλους fan των σπορ συν τοις άλλοις. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη που επιδόθηκαν στο εθνικό σπορ του Bhutan σήμερα, την τοξοβολία.

    Και ενώ στεκόντουσαν αρκετά κοντά στους στόχους, τα βέλη τους δεν τους πλησίασαν καν, με την Kate να ξεσπάει σε δυνατά γέλια με τις επιδόσεις της.

    2

    Αν είναι να μιμηθεί την Katniss Everdeen του Game of Thrones, τότε θα πρέπει να εξασκηθεί πολύ περισσότερο.

    3

    Αλλά η προσπάθειά της είναι αξιοθαύμαστη μιας και δεν φορούσε ό,τι πιο άνετο: ένα σύνολο εμπνευσμένο από τις παραδοσιακές φορεσιές του Bhutan κατά τη συνάντηση με τους Βασιλείς και τα αγαπημένα της Rupert Sanderson τακούνια.

    4

    Από την άλλη, η πρώτη προσπάθεια του πρίγκιπα William ήταν υπέρ του δέοντος καθώς τα βέλη του πέρασαν πίσω μακριά από το στόχο και κατέληξαν σε ένα δρομάκι. Ούτε η δεύτερη βέβαια στάθηκε επιτυχής.

    Η τοξοβολία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο Βασίλειο του Bhutan αλλά οι τραυματισμοί του κοινού από τους τοξότες είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο και ο κυριότερος λόγος που επισκέπτονται τα νοσοκομεία.

    Στο πριγκιπικό ζεύγος δόθηκαν παραδοσιακά βέλη και τόξα από bamboo να τα πάρουν πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο ως σουβενίρ.

    Ο Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge δοκίμασαν επίσης και το δεύτερο πιο δημοφιλές σπορ του Bhutan, το khuru, το οποίο το εφηύραν δυο βοσκοί και χρησιμοποιεί μεγάλα βελάκια με φτερά πουλιών. Παρακολούθησαν πρώτα γυναίκες αθλήτριες να επιδίδονται στο σπορ και μετά προσπάθησαν και οι ίδιοι. Η Kate κατάφερε να ρίξει το δικό της βελάκι σε μια παρέα γυναικών και παραλίγο να πετύχει μια από αυτές! Ο William από την άλλη έριξε το δικό του πιο κοντά στο στόχο αλλά δεν τον πέτυχε.

    12

    13

    Μετά τις προσπάθειές τους στα αθλήματα του Bhutan, το πριγκιπικό ζεύγος ήπιε τσάι με τον ετεροθαλή αδερφό του βασιλιά, τον πρίγκιπα Jigyel Ugyen Wangchuck, ο οποίος τους ανέλυσε την ιστορία της τοξοβολίας στο Bhutan και το πώς αυτή αποτελεί ολόκληρη τελετή, που περιλαμβάνει ακόμα και τραγούδια που λένε οι τοξότες που σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν τον αντίπαλο.

    5

    Νωρίτερα, ο Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge συναντήθηκαν με το βασιλικό ζεύγος του Bhutan και περιηγήθηκαν στο παλάτι αλλά και το ναό Thimpu Dzong, όπου και παρακολούθησαν την παραδοσιακή τελετή καλωσορίσματος, Chipdrel.

    6

    7

    8

    Όταν έφτασαν σήμερα στο μικροσκοπικό βασίλειο, τους υποδέχτηκαν η πριγκίπισσα Chhimi Yangzum Wangchhu, αδερφή του βασιλιά του Bhutan, με το σύζυγό της. Η Kate φορούσε ένα υπέροχο κίτρινο παλτό. Η επίσκεψή τους εκεί κατά τη διάρκεια της βασιλικής τους περιοδείας έχει κατενθουσιάσει το λαό του Bhutan.

    9

    Δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν και το Εθνικό Πάρκο Διατήρησης της Άγριας Ζωής Kaziranga, στην πολιτεία Assam της Ινδίας, όπου και ήρθαν σε επαφή με ελέφαντες και ρινόκερους. Η Kate μάλιστα τάισε με μπιμπερό ένα μωρό ελέφαντα και ένα μωρό ρινόκερο.

    10

    11

    Η αγαπημένη Δούκισσα, που συνήθως δεν αποχωρίζεται τα παιδιά της, ανέφερε ότι αυτή τη φορά δεν μπορούσε να τα έχει μαζί της καθώς είναι πολύ μικρά για τέτοιο ταξίδι και θα κουραζόντουσαν πολύ. Αλλά τους έδωσε υπόσχεση ότι την επόμενη φορά που θα ταξιδέψουν εκείνη και ο μπαμπάς τους στην Ινδία, θα πάνε όλοι μαζί οικογενειακώς.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/evale-stichima-ke-etrexe-15612-chiliometra-se-ena-chrono/38302

     



    ΣΧΟΛΙΑ