• LIFE&STYLE

    Eκεί ζουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι

    • NewsRoom


    Σε ένα υψηλό σημείο των Ιμαλαΐων βρίσκεται το Βασίλειο Bhutan, όπου η επιτυχία και η ευτυχία δεσπόζει. Ο πρώην βασιλιάς της περιοχής Jigme Singye Wangchuck πρότεινε η χώρα να μην βασίζεται στο ακαθόριστο εγχώριο  προϊόν αλλά στην ακαθόριστη εθνική ευτυχία, ως ο καλύτερος δείκτης εξέλιξης του Bhutan.

    Bhutan 14

    Bhutan (1)

    Ο Kinley Dorji, επικεφαλής των μέσων ενημέρωσης και πληροφοριών της κυβέρνησης του Bhyutan λέει πως “H ίδια η ευτυχία είναι μια ατομική άσκηση. Η ακαθάριστη εθνική ευτυχία γίνεται τότε ευθύνη του κράτους, για να δημιουργήσει ένα περιβάλλον στο οποίο οι πολίτες μπορούν να επιδιώξουν την ευτυχία. Δεν είναι μια εγγύηση της ευτυχίας από την κυβέρνηση. Δεν είναι μια υπόσχεση ευτυχίας. Αλλά υπάρχει μια ευθύνη να ξέρουν οι κάτοικοι να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την ευτυχία.”

    Bhutan1
    Στο Bhutan είχε απαγορευτεί η είσοδος στους επισκέπτες μέχρι το 1974. Οι επισκέπτες πληρώνουν $ US40 για την βίζα, καθώς και μια σειρά χρημάτων $ 200 ανά ημέρα (χαμηλή περίοδος) και $ 250 ανά ημέρα (υψηλή περίοδος) και περιλαμβάνονται σε αυτά τα χρήματα: διαμονή σε τριών αστέρων ξενοδοχείο , το φαγητό, και ένας έμπειρος οδηγός και η μεταφορά (με οδηγό) στο εσωτερικό της χώρας. Ένα ποσό αυτών των χρημάτων, συγκεκριμένα  $ 65 ανά ημέρα περιλαμβάνεται στο τιμολόγιο, το οποίο πηγαίνει προς την παροχή δωρεάν εκπαίδευσης και της υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα.
    Bhutan-2
    Bhutan-3
    Bhutan-4
    Bhutan-5
    Bhutan6
    Bhutan8
    Bhutan-7
    Bhutan-9
    Bhutan-10Bhutan-12
    Bhutan-11



    ΣΧΟΛΙΑ