• LIFE&STYLE

    Η Disneyland London πρόκειται να ανοίξει το 2021 – τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα


    Αρχίζει η κατασκευή μιας τεράστιας Disneyland στα περίχωρα του Λονδίνου με θέμα το Hollywood, η οποία ήταν στα σκαριά από το 2012. Θα κοστίσει κοντά στα 2 δισ. λίρες και μπορεί να ξεπεράσει σε μέγεθος το Ολυμπιακό Πάρκο. Αλλά τα πολυαναμενόμενα εγκαίνιά της αναβάλλονταν λόγω λογιστικών προβλημάτων.

    Μέχρι στιγμής τα παρακάτω είναι γνωστά:

    Θα βρίσκεται στο Kent. Θα τοποθετηθεί στη Χερσόνησο Swanscombe ανάμεσα στο Gravesend και στο Dartford στο Kent. Αυτό σημαίνει ότι θα βρίσκεται σε απόσταση λιγότερης της μιας ώρας από το Λονδίνο με το αυτοκίνητο και περίπου μισής ώρας με τρένο.

    Θα είναι πολύ μεγάλη. Το πάρκο σχεδιάζεται να φτάσει τα 388 στρέμματα, ενώ αλλού αναφέρεται ότι θα φτάσει ακόμα και τα 872 στρέμματα. Για να καταλάβουμε το μέγεθος, το Ολυμπιακό Πάρκο στο Stratford έχει έκταση 560 στρέμματα. Παρόλα αυτά, η Disneyland του Παρισιού κατέχει τα πρωτεία με έκταση 4.800 στρέμματα.

    Θα έχει θέμα το Hollywood. Έχει ήδη υπογραφεί συμφωνία των επενδυτών με τα στούντιο της Paramount στο Hollywood.

    Θα έχει και θαλάσσιο πάρκο. Για την ακρίβεια, λέγεται ότι το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης θα βρίσκεται σε αυτό το πάρκο. Χώρια τα rollercoasters, τα θέατρα, τα σινεμά, τα εστιατόρια, οι χώροι για μουσική και τα ξενοδοχεία που θα περιέχει έτσι κι αλλιώς.

    Θα κοστίσει μια περιουσία. Η εξωφρενική τιμή των 2 δισ. λιρών έχει πέσει στο τραπέζι και η κατασκευάστρια εταιρεία έχει ήδη ιστορία στις τεράστιες επενδύσεις. Πρόκειται για την Kuwaiti European Holdings, που κατέχει το πλειοψηφικό μερίδιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας Al-Humaidi, που κατέχει επίσης και την ποδοσφαιρική ομάδα Ebbsfleet United FC του Kent.

    Θα γίνει πολύ δημοφιλής. Οι επενδυτές ελπίζουν να προσελκύσουν πολλούς επισκέπτες – αυτό μεταφράζεται σε νούμερα της τάξεως των 50.000 τουριστών την ημέρα.

    Θα κάνει καλό στην περιοχή. Λέγεται ότι θα δημιουργήσει 27.000 νέες θέσεις εργασίας – τόσο μέσα στο πάρκο, όσο και στη γύρω περιοχή.

    Προγραμματίζεται να ανοίξει το 2021. Θα άνοιγε το 2018, αλλά εξαιτίας λογιστικών προβλημάτων, αυτό αναβλήθηκε. Όμως, ακόμα το master plan χρειάζεται να πάρει έγκριση από διάφορους φορείς πριν μπει στην τελική ευθεία.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/ti-krivete-piso-apo-pasignostous-arithmous-pou-mas-peristichizoun/40853



    ΣΧΟΛΙΑ