• LIFE&STYLE

    Οι δύο Κυρίες καρκινοπαθείς που τόλμησαν… Συγκλονιστικές εικόνες

    • NewsRoom


    Γροθιά στο στομάχι οι φωτογραφίες, που τόλμησαν να ανεβάσουν στο διαδίκτυο δύο καρκινοπαθείς γυναίκες. Η μια μάλιστα ειναι μόλις 36 ετών, που επιβίωσε από τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει σκληρές εικόνες από την κατάστασή της λίγο μετά τις ακτινοθεραπείες.

    BREAST CANCER 2

    Οι 35 ημέρες της θεραπείας με ακτινοβολίες το 2013, την άφησαν με σοβαρά εγκαύματα, ουλές και κόκκινο δέρμα. Το ονομά της; Jen Alter.

    jenn-alter-2

    Καμία σχέση με ο,τιδήποτε σέξυ υποδήλωνε η ημέρα χωρίς στηθόδεσμο #NoBraDay, που έγινε δημοφιλές trend. Η Jenn Alter από το Missouri συνόδευσε τις εικόνες με το εξής κείμενο:

    “Έτσι ήμουν κατά τη διάρκεια των θεραπειών με ακτινοβολίες για 35 ημέρες το 2013. Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι σέξι. Δεν είναι για να σώσουμε τα βυζάκια. Δεν είναι για καμία “ημέρα χωρίς στηθόδεσμο”, η οποία είναι απλά μια δικαιολογία για τις γυναίκες να δημοσιεύσουν σέξι φωτογραφίες με τις θηλές τους να είναι εμφανείς μέσα από τα ρούχα τους. Είναι ουλές, ναυτία, πόνος, φαλακρό κεφάλι, καμένο δέρμα, και ραγισμένες καρδιές”.

    Συνταρακτική είναι ακόμα και η ιστορία της 49χρονης, Paulette Leaphart, η οποία διαγνώσθηκε με επιθετικής μορφής καρκίνο του μαστού και υποβλήθηκε άμεσα σε διπλή μαστεκτομή.

    PAULETTE 1

    Θα διανύσει μία απόσταση 1.000 μιλίων στις ΗΠΑ, από το Μισισίπη έως την Ουάσιγκτον, με τα πόδια, γυμνή από τη μέση και πάνω, εκθέτοντας σε κοινή θέα τα σημάδια από τη μαστεκτομή.

    Το ταξίδι της θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2016 και θα διαρκέσει τρεις μήνες, κατά τη διάρκεια του οποίου θα την ακολουθεί κινηματογραφικό συνεργείο, που θα καταγράψει τον αγώνα της.

    PAULETTE 4
    Υπολογίζει μάλιστα να φθάσει στo Λευκό Οίκο ανήμερα των γενεθλίων της, όταν θα κλείνει τα 50 της χρόνια. Η ιδέα για το ταξίδι ήταν μία κοινή έμπνευση, τόσο της Paulette Leaphart, όσο και του παραγωγού, Sasha Solodukhina.
    Η φωτογραφία μετά τη μαστεκτομή, που είχε δημοσιεύσει σε ειδικό group στο facebook, έγινε viral με 13 χιλιάδες ακόλουθους. Την ίδια φωτογραφία είχε δει και ο παραγωγός, αλλά και η σκηνοθέτις, Emily MacKenzie, και σχεδόν ταυτόχρονα συμφώνησαν να εκπληρώσουν την επιθυμία της θαραλλέας Paulette.

    PAULETTE 3

    To ντοκιμαντέρ με τίτλο, «Ιστορίες που αφήνουν σημάδια», για τον προσωπικό μαραθώνιο της Paulette, έχει ως στόχο να αφυπνίσει την κοινωνία, αλλά και την πολιτεία, για τον καρκίνο του μαστού, χωρίς ροζ κορδέλες. «Δε θέλω να τους δώσω άλλη μία συγκινητική και ανθρώπινη ιστορία περιτυλιγμένη με τη ρόζ κορδέλα της ετήσιας επετείου. Γιατί δεν είναι έτσι. Είναι αυτό ακριβώς, που βλέπετε. Το σημάδι στο στήθος μου», λέει στο trailer του ντοκιμαντέρ..



    ΣΧΟΛΙΑ