• LIFE&STYLE

    Manny Pacquiaο: Oι ομοφυλόφιλοι να εκτελούνται


    Σάλο προκάλεσαν οι αιχμηρές δηλώσεις του Manny Pacquiao ενάντια στους ομοφυλόφιλους, γεγονός που οδήγησε και στην «απόλυσή» του από τη Nike.

    Ωστόσο παρά την πρώτη δημόσια συγγνώμη που ζήτησε για την τοποθέτησή του αυτή, ο διάσημος μποξέρ ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram – την οποία στη συνέχεια διέγραψε – όπου παρέθεσε ένα απόσπασμα από το Λευιτικόν σύμφωνα με την οποία «αν ένας άνδρας έχει σεξουαλικές σχέσεις με έναν άλλο άνδρα όπως έχει με μια γυναίκα, τότε και οι δύο έχουν κάνει κάτι μισητό. Πρέπει να εκτελούνται. Το αίμα είναι στα δικά τους χέρια».

    pakiao-instagram-1

    Η συγκεκριμένη ανάρτηση δέχθηκε 18.000 likes πριν «κατέβει» από τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

    Η “απόλυση” από την Nike

    Οι ημέρες του Manny Pacquiao ως αθλητή της Nike τελείωσαν. Μετά από ένα βίντεο που βγήκε στην επιφάνεια και δείχνει τον οκτώ φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της πυγμαχίας να αποκαλεί τους gay «χειρότερους από ζώα», η Nike επιβεβαίωσε χθες ότι έβαλε τέλος στη συμφωνία χορηγίας του Pacquiao.

    Η δήλωση της εταιρείας αθλητικών ειδών των ΗΠΑ:

    «Βρίσκουμε τα σχόλια του Manny Pacquiao αποτρόπαια. Η Nike αντιτίθεται σθεναρά στις διακρίσεις κάθε είδους και έχει μια μακρά ιστορία στην υποστήριξη και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της κοινότητας «LGBT» – (lesbian, gay, bisexual, and transgendered). Δεν έχουμε πλέον καμία σχέση με τον Manny Pacquiao».

    Ο Pacquiao, ο οποίος διεξάγει προεκλογική εκστρατεία για μια έδρα στη Γερουσία στην πατρίδα του, τις Φιλιππίνες, έκανε αυτές τις παρατηρήσεις σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε από το σταθμό «Filipino station TV5». «Είναι απλά κοινή λογική», είπε. «Βλέπετε ζώα του ίδιου φύλου να ζευγαρώνουν; Τα ζώα είναι σε καλύτερη κατάσταση, μπορούν να ξεχωρίσουν τα αρσενικά από τα θηλυκά. Τώρα, αν οι άνδρες ζευγαρώνουν με άνδρες και οι γυναίκες με γυναίκες, τότε είναι χειρότεροι από τα ζώα».

    Αργότερα ζήτησε συγγνώμη σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του στο Twitter, αλλά επανέλαβε ότι δεν υποστηρίζει τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου. «Το μόνο μου λάθος ήταν που σύγκρινα τους gay με τα ζώα», είπε.

    Δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει την εκτεταμένη καταδίκη του Pacquiao, ο οποίος είναι εντελώς αντίθετος με τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου, και είχε προηγουμένως ζητήσει συγγνώμη για τις παρατηρήσεις του κατά των gay. Ένα αίτημα του «Change.org» έκανε έκκληση για μποϊκοτάζ της Nike μέχρι να παρατήσει τον Pacquiao, ο οποίος έχει μια μακρόχρονη σχέση με τη Nike. Είχε υπογράψει πρόσφατα ένα νέο συμβόλαιο με την εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, αξίας μερικών εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η Nike, εν τω μεταξύ, δεν δίστασε να εκφράσει την υποστήριξή της  για τα δικαιώματα της «LGBT». Τον Ιούνιο, ξεκίνησε το #BeTrue Collection, εμπνευσμένο από την κοινότητα «LGBT», και έχει μια εταιρική ομάδα που ασχολείται με την προώθηση της πολυμορφίας και της ένταξης μέσα στην εταιρεία.

    Η διατήρηση μιας σχέσης με τον Pacquiao θα ήταν επικίνδυνη για την εικόνα της Nike. Η καριέρα του στην πυγμαχία είναι σε πτώση, και αυτός ξοδεύει περισσότερο χρόνο εμπλεκόμενος στην πολιτική των Φιλιππίνων. Κάθε εβδομάδα που περνούσε, η χορηγία της Nike ήταν λιγότερο για έναν μπόξερ και περισσότερο για ένα μέλος του Κογκρέσσου των Φιλιππίνων.

     



    ΣΧΟΛΙΑ