• LIFE&STYLE

    H μεγάλη απάτη του Facebook

    Facebook


    Πρώην δημοσιογράφος, που εργάζονταν στο Facebook αποκάλυψε ότι η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης συχνά παραλείπει να συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένες πολιτικές ειδήσεις από το «προτεινόμενο» περιεχόμενο, που εμφανίζεται στη σελίδα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο αναφορές της ιστοσελίδας Gizmodo.

    Συγκεκριμένα, ο πρώην εργαζόμενος  δήλωσε στο Gizmodo ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «παραλείπουν εσκεμμένα και συστηματικά να ανεβάζουν ειδήσεις, που ενδιαφέρουν αναγνώστες του συντηρητικού κόμματος», σύμφωνα με το Gizmodo, ενώ προσθέτουν άλλες ειδησεογραφικές ιστορίες στα «προτεινόμενα».

    Όπως ήταν επόμενο, οι αναφορές αυτές προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των χρηστών της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πολλοί δημοσιογράφοι και σχολιαστές έσπευσαν να επικρίνουν το Facebook για μεροληψία.

    Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο Reuters ότι υπάρχουν «αυστηρές κατευθυντήριες οδηγίες» προκειμένου να επικρατεί ουδετερότητα στο θέμα των ειδήσεων και τόνισε ότι στις οδηγίες αυτές δεν αναφέρεται πουθενά η απαγόρευση συγκεκριμένων ειδησεογραφικών άρθρων.

    «Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές δεν επιτρέπουν την παράλειψη πολιτικών αντιλήψεων. Ούτε επιτρέπουν την ιεράρχηση μιας άποψης αντί μίας άλλης, ή μιας είδησης αντί μίας άλλης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook στο Gizmodo.

    Από την άλλη, η ομάδα Conservative Political Action Conference (CPAC), που φέρεται πως έχει αποκλειστεί από τη λίστα των «προτεινόμενων» ειδήσεων του Facebook, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της όλης υπόθεσης.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/video-ikones-sok-apo-askisi-vomvistikis-epithesis-video/44033

     

    Διαβάστε επίσης: 

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ