• LIFE&STYLE

    Γιατί τα παπούτσια του Messi εξαγρίωσαν του Αιγύπτιους;


    Από ότι φαίνεται ο Αργεντίνος σταρ του ποδοσφαίρου Lionel Messi σε αιγυπτιακή εκπομπή πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Ο λόγος, γιατί θέλησε να κάνει μία καλή πράξη, δωρίζοντας ένα ζευγάρι παπούτσια σε μια φιλανθρωπική δημοπρασία χωρίς να υπολογίσει τα ήθη και τα έθιμα της χώρας.

    Στην Αίγυπτο, καθώς και σε άλλες αραβικές χώρες, τα παπούτσια είναι σύμβολο προσβολής και ασέβειας, με αποτέλεσμα πολλοί Αιγύπτιοι να εκφράσουν την οργή τους μέσω των social media. «Αυτό είναι απόλυτα αηδιαστικό. Πληρώνεται με εκατομμύρια δολάρια και στο τέλος μας δίνει τα παπούτσια του ενώ η ηλίθια παρουσιάστρια ήταν χαρούμενη!» ή «Το όνομα της Αιγύπτου είναι μεγαλύτερο από εκείνο του Μέσι» είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα των αντιδράσεων.

    Στην αραβική κουλτούρα, το παπούτσι αντιπροσωπεύει κάτι το βρώμικο καθώς έρχεται σε επαφή με το χώμα και συνδέεται με την πατούσα, το μέρος του σώματος, που βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο.

    Μάλιστα ο Σαΐντ Χασάσιν, δημοφιλής παρουσιαστής εκπομπής σε ιδιωτικό κανάλι, έφτασε σε σημείο να βγάλει το παπούτσι του στον αέρα και να δηλώσει πως το χαρίζει στον Μέσι!

    Διαβάστα ακόμα: 

    http://www.mononews.gr/article-o-messi-mas-deichni-tin-ferrari-pou-pire-mesa-apo-ta-cheria-tou-ronaldo-photo/23811



    ΣΧΟΛΙΑ