• LIFE&STYLE

    Γιατί η Apple δίνει ελληνικά ονόματα σε μυστικά projects της;

    Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple


    Μία ιδιαίτερη προτίμηση στα ονόματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία φαίνεται πως έχει η Apple, καθώς ο κολοσσός της τεχνολογίας, σύμφωνα με το Silicon Valley Business Journal, έχει αποκτήσει μία σειρά κτιρίων με κωδικές ονομασίες που παραπέμπουν σε θεότητες της αρχαίας Ελλάδας. Μάλιστα, τα κτίρια αυτά φέρονται να σχετίζονται με τα σχέδια της Apple να κατασκευάσει ένα δικό της ηλεκτρικό (και ενδεχομένως κινούμενο και χωρίς οδηγό) αυτοκίνητο.

    Υπάρχουν ήδη αναφορές για ένα κτίριο στο Sunnyvale της Καλιφόρνια, όπου οι γείτονες διαμαρτύρονταν για «θορύβους από μηχανές» αργά τη νύχτα. Αυτό το κτίριο φέρεται να ονομάζεται «Ρέα», ένα όνομα που από μόνο του παραπέμπει στο project του αυτοκινήτου της Apple, με κωδική ονομασία «Τιτάν» – όπως γνωρίζουμε από την ελληνική μυθολογία, η Ρέα ανήκε στους Τιτάνες…

    Όπως δεν είναι μόνο η «Ρέα». Σύμφωνα με το Silicon Valley Business Journal, υπάρχουν και άλλα κτίρια της Apple με αναφορές στην ελληνική μυθολογία:

    – «Μέδουσα»: Μία πρώην κατασκευαστική μονάδα στο Sunnyvale της Καλιφόρνια. Μεταξύ των δωματίων που περιλαμβάνονται στο σχεδιάγραμμα του κτιρίου υπάρχουν το δωμάτιο «εντοπισμού του ματιού» και το «εργαστήριο όρασης».

    – «Ζευς»: Μία τεράστια πρώην μονάδα έρευνας στο San Jose της Καλιφόρνια, που θα χρησιμοποιηθεί ως εργαστήριο από την Apple. Θα είναι περικυκλωμένη από φράχτη, ώστε κανείς να μην μπορεί να δει απ’ έξω τι γίνεται μέσα.

    – «Αθηνά»: Παλιότερα ήταν οι εγκαταστάσεις όπου κατασκευάζονταν τα μικροτσίπ της Maxim. Δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα τις αξιοποιήσει η Apple.

    Υπάρχουν ακόμα αναφορές για ένα κτίριο ονόματι «Πήγασος», ενώ υπάρχουν και κτίρια με ονόματα όπως «Corvinus» και «Magnolia» – μάλιστα, το τελευταίο θα στεγάσει ένα μεγάλων διαστάσεων μηχάνημα που μπορεί να περιορίσει τη ρύπανση και χρησιμοποιείται στη βιομηχανία.



    ΣΧΟΛΙΑ