• LIFE&STYLE

    Γιατί οι άντρες που… κλαίνε απωθούν το ωραίο φύλο

    • NewsRoom


    Ποίος είπε ότι εμείς οι γυναίκες κλαίμε περισσότερο; Νέα έρευνα έρχεται να καταρρίψει και αυτόν τον μύθο για την υποτιθέμενη αγαπημένη συνήθεια του “αδύναμου” φύλου. Τα νέα στοιχεία ρίχνουν φως στην κατάσταση και αποδεικνύουν πως οι άντρες σήμερα κλαίνε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εποχή.

    Οι σημερινοί άντρες, σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν τρεις φορές παραπάνω πιθανότητες να κλάψουν δημόσια από ότι είχαν οι πατεράδες τους. Μια ακόμη αξιοσημείωτη ανακάλυψη της έρευνας αποτελεί το γεγονός ότι ο μέσος άντρας φαίνεται να έχει κλέψει 14 φορές κατά την διάρκεια της ενήλικης ζωής του μπροστά σε κόσμο, ενώ 4 στους 10 ερωτηθέντες άντρες παραδέχτηκαν να έχουν κλάψει δημόσια μέσα στο διάστημα των τελευταίων 12 μηνών.

    Δεν είναι όμως σημαντική ανακάλυψη της έρευνας το ότι οι άντρες κλαίνε πλέον δημόσια, αλλά ακόμη τα στοιχεία παρουσιάζουν και την αύξηση των δακρύων που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στον αντρικό πληθυσμό, καθώς φαίνεται πως στην προσωπική τους ζωή οι άντρες κλαίνε 30 φορές τον χρόνο με συνολικό χρόνο διάρκειας τα 2 λεπτά ασταμάτητου αναφιλητού.

    Η νέα πραγματικότητα φαίνεται να αποτελεί προνόμιο μόνο των σημερινών αντρών, καθώς στις παλαιότερες δεκαετίες το πρότυπο του στιβαρού και ισχυρού άντρα ήταν τόσο διαδεδομένο, που αποτελούσε αδιανόητη εικόνα του άντρα που κλαίει, πόσο μάλλον να κλαίει σε δημόσιους χώρους και εκδηλώσεις. Η “ελευθερία” αυτή φαίνεται να οφείλεται και στο γεγονός πως διάσημοι άντρες του κόσμου έχουν κλάψει ουκ ολίγες φορές δημόσια, όπως ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama, ο ποδοσφαιριστής David Becham και άλλοι πολλοί, απελευθερώνοντας έτσι και όλο τον αντρικό πληθυσμό.

    David Beckham crying

    Το κλασικό πρότυπο του άντρα ήταν πολύ μακρινό από το σημερινό, καθιστώντας τους ως ένα φύλο που συνήθιζε να κρύβει τα συναισθήματα του αφήνοντας τα “δράματα” για τις γυναίκες του σπιτιού.

    Πώς επηρεάζεται όμως η γυναίκα και κατά επέκταση η σεξουαλική έλξη της από την αλλαγή αυτή του κλασικού αντρικού προτύπου; Οι γυναίκες φαίνεται να μην έλκονται το ίδιο από τους άντρες που δείχνουν την ευαίσθητη τους πλευρά όσο με εκείνους που παρουσιάζουν την δυναμική τους προσωπικότητα. Ακόμη τα δεδομένα δείχνουν πως ένας ευαίσθητος άντρας επιλέγεται καλύτερα σαν φίλος παρά σαν ερωτικός σύντροφος.

    Η γυναίκα ανέκαθεν, λόγω βιολογικού προγραμματισμού, αναζητούσε τον σύντροφο που θα της ενέπνεε εμπιστοσύνη και σιγουριά για να μπορούσε να οραματιστεί την απόκτηση απογόνων μαζί του. Τα νέα όμως δεδομένα που παρουσιάζον έναν άντρα ευάλωτο και ευσυγκίνητο φαίνεται να έχουν απόρροια την μείωση της ερωτικής έλξης που νιώθουν οι γυναίκες για τους άντρες.

    Αν και οι σύγχρονοι άντρες έχουν απομακρυνθεί, κατά πολύ πλέον, από το παραδοσιακό αντρικό πρότυπο του σκληρού και σοβαρού αρσενικού, έχοντας το δικαίωμα να εκφράζουν ανοιχτά τα συναισθήματα τους και της ολοκληρωτικής χειραφέτησης και ανεξαρτησίας της γυναίκας, παρόλα αυτά σύμφωνα με την έρευνα οι γυναίκες φαίνεται να προτιμούν ίσως και ασυνείδητα τους λιγότερο ευαίσθητους άντρες.

    Βεβαίως αυτά αποτελούν στοιχεία μιας έρευνας, το ποιον σύντροφο θα επιλέξει η καθεμία γυναίκα έχει να κάνει με την προσωπική προτίμηση της καθεμίας, γι’ αυτό αγόρια, κλάψτε ελεύθερα.

     



    ΣΧΟΛΙΑ