• LIFE&STYLE

    Γιάννης Λύρας: Από το Κάπρι, τη Μάλτα και τις κρουαζιέρες, στη φυλακή ο Mr Nip/Tuck

    • NewsRoom
    Ο Γιάννης Λύρας με την Παναγιώτα Δρασιούδη και την κόρη τους

    Ο Γιάννης Λύρας με την Παναγιώτα Δρασιούδη και την κόρη τους


    Ένα πρωτοφανές περιστατικό, με πρωταγωνιστή τον γνωστό πλαστικό χειρουργό Γιάννη Λύρα, διαδραματίστηκε το βράδυ του Σαββάτου – ένα περιστατικό που τον οδήγησε στα κρατητήρια.

    Ο 63χρονος άνδρας φέρεται να έμπλεξε σε άγριο καυγά με μία 92χρονη γυναίκα, η οποία είναι ένοικος στην πολυκατοικία στην οποία διαμένει ο ίδιος τα τελευταία δύο χρόνια στην Κηφισιά, αφού σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι του στη Φιλοθέη λόγω οικονομικής δυσπραγίας.

    Αφορμή για τον καυγά, σύμφωνα με πληροφορίες, στάθηκαν τα κοινόχρηστα.

    Ο διαπληκτισμός μεταξύ τους ήταν τόσο έντονος που κρίθηκε αναγκαία η παρέμβαση της αστυνομίας. Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο γνωστός πλαστικός χειρουργός και η ηλικιωμένη που βρίσκονταν στην πολυκατοικία της οδού Αιολίας άρχισαν να τσακώνονται για τα κοινόχρηστα μέχρι που η κατάσταση ξέφυγε.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 63χρονος χτύπησε την 92χρονη με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο ΚΑΤ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

    Μετά το συμβάν, ο γιατρός οδηγήθηκε στα κρατητήρια, όπου και κρατείται μέχρι σήμερα. Από την πλευρά του, ο Γιάννης Λύρας κατέθεσε μήνυση για εξύβριση και απειλή εις βάρος της.

    Από την άλλη, η ηλικιωμένη τον μήνυσε για πρόκληση σωματικών βλαβών.

    Ωστόσο, ο γιατρός κατέθεσε μήνυση και για ψευδή κατάθεση τόσο εις βάρος εκείνης όσο και του συγγενικού προσώπου της ηλικιωμένης.

    Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

    Ποιος είναι ο Γιάννης Λύρας

    Ο πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας τελείωσε την Ιατρική το 1985 και εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ως ιατρός του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας. Στη συνέχεια σπούδασε στη Νέα Υόρκη γενική χειρουργική και το 1988 για ακολούθησε την Πλαστική Χειρουργική στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας κάτω από την επίβλεψη του διάσημου καθηγητή και γνωστού πατέρα της Μοντέρνας Πλαστικής Χειρουργικής Καθηγητή Ιvo Pitanguy, όπως αναφέρει το kifissianorthcity.

    Διέμεινε και εργάστηκε στη Βραζιλία για πολλά χρόνια, ζώντας και βιώνοντας την ομορφιά στην καθημερινότητά της σε μια χώρα που την εξυμνεί και την αποζητά μέχρι τα όρια της τελειότητας.

    Κατά τα έτη 1988-1996, ο Dr Ιωάννης Λύρας, έγινε Μέλος της Βραζιλιανής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής, του Συλλόγου Αποφοίτων του Ινο Pitanguy, του Διεθνούς Κολλεγίου Χειρουργών και της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης. Από το 2004 είναι σύμβουλος έκδοσης του Who is Who (Amerιcan Biographical Institute).

    Το 1993, λίγο πριν φύγει από τη Βραζιλία, ως υπεύθυνος επιστημονικής έρευνας του IPGMCC, κέρδισε το πολύ σημαντικό κρατικό βραβείο «Victor Spina» της Βραζιλιανής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής, ο μοναδικός ξένος στην ως τότε τριαντάχρονη πορεία της που έλαβε αυτή την τιμή! Η έρευνα που ξεκίνησε εκεί στο Ρίο σχετικά με τα αντιγηραντικά μυστικά των ινοβλαστών, λιποκυττάρων και βλαστοκυττάρων συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

    Γιάννης Λύρας
    Γιάννης Λύρας

    Το 1994 πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου δημιούργησε με Βραζιλιάνες της εδώ κοινότητας την εφημερίδα «Terra Brasilis».

    Το 2006 η Πρόεδρος των Φιλιππίνων, GΙοria Macapagal Αrroyo του απένειμε το πολύ σημαντικό Διεθνές Βραβείο Gusi Peace Prize for Medicine and Humanity για τη συμμετοχή του στην ομαδική φιλανθρωπική δράση και τον ανθρωπισμό μέσω της Ιατρικής.

    Την ίδια χρονιά, με προεδρικό διάταγμα, διορίστηκε επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας στην Ελλάδα με έδρα τον Πειραιά.

    Έχει σημαντικό επιστημονικό ερευνητικό έργο ειδικά στον τομέα των ιατρικών εμφυτευμάτων. Συμμετέχει συχνά σε διεθνή συνέδρια, σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και δίδει ομιλίες και διαλέξεις.

    Έχει πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις.

    Το 2005 εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Χειρουργικής εταιρείας Pitanguy με έδρα τη Ρώμη και το 2006 εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής (EAPS-ACEIP).

    Από το 1985 έως σήμερα ο Dr Ιωάννης Λύρας έχει διενεργήσει άνω των 11.000 χειρουργικών επεμβάσεων.

    Έχει διατελέσει Διευθυντής της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και είναι Διευθυντής του τμήματος της Β’ κλινικής πλαστικής Χειρουργικής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

    Ο γάμος και τα λαμπερά βαφτίσια στις Σπέτσες

    Ο Γιάννης Λύρας είναι παντρεμένος με τη νομικό, Παναγιώτα Δρασιούδη. Μαζί έχουν αποκτήσει μία κόρη, την οποία, μάλιστα, βάφτισαν στις Σπέτσες το καλοκαίρι του 2020, όπου διοργάνωσαν ένα λαμπερό πάρτι.

    Αν και τα βαφτίσια έγιναν εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, η τελετή έγινε με μεγαλοπρέπεια, τηρώντας, όμως, παράλληλα τα μέτρα προστασίας.

    Λίγες ημέρες πριν η μικρή είχε και τα πρώτα γενέθλιά της, τα οποία γιόρτασαν με ένα καθιστό δείπνο για τους κοντινούς φίλους του ζεύγους στον κήπο της τότε πολυτελούς κατοικίας τους στη Φιλοθέη.

    Από τα πρώτα γενέθλια της κόρης τους στον κήπο τους στη Φιλοθέη
    Από τα πρώτα γενέθλια της κόρης τους στον κήπο τους στη Φιλοθέη

    Η βάφτιση έγινε στον γραφικό Ιερό Ναό του Αγίου Μάμα στις Σπέτσες, ενώ ακολούθησε δεξίωση για τους 20 επιφανείς καλεσμένους σε κεντρικό ιστορικό ξενοδοχείο του νησιού.

    Μητέρα και κόρη φορούσαν από μία υπέροχη δημιουργία της Celia Kritharioti και ο πατέρας ένα ραφ κοστούμι για να κάνει αντίθεση με το μακρύ λευκό φόρεμα της κόρης του.

    Θεαματικό παραλειπόμενο, τα πυροτεχνήματα του δημιουργού Nanos Fireworks της ιστορικής «Αρμάτας» που φώτισαν τον βραδινό ουρανό των Σπετσών κάνοντας πολλούς να μιλούν χιουμοριστικά λέγοντας ότι αντί για «Αρμάτα» έγινε τότε η «Λυράτα».

    Ο Γιάννης Λύρας με την Παναγιώτα Δρασιούδη
    Ο Γιάννης Λύρας με την Παναγιώτα Δρασιούδη

    Το τραγούδι που τα συνόδευε ήταν το «Η αγάπη έρχεται στο τέλος» του Αντώνη Ρέμου.

    Ο Γιάννης Λύρας με την Παναγιώτα Δρασιούδη και την κόρη τους, Λευκοθέα
    Ο Γιάννης Λύρας με την Παναγιώτα Δρασιούδη και την κόρη τους

    «Είναι σήμερα για εμάς πιο επίκαιρη από ποτέ η φράση της Ελίζαμπεθ Στόουν για την οικογένεια: “Η απόφαση να κάνεις παιδί είναι πραγματικά βαρυσήμαντη. Αποφασίζεις ν’ αφήσεις την καρδιά σου να κυκλοφορεί έξω από το σώμα σου για πάντα” είχε δηλώσει ο Γιάννης Λύρας στο kifissianorthcity.

    Γιορτή στη Μάλτα, γενέθλια στο Κάπρι

    Ο Γιάννης Λύρας με τη σύζυγό του φροντίζουν να γιορτάζουν κάθε σημαντικό γεγονός στη ζωή τους με τον πιο ξεχωριστό τρόπο. Έτσι αφού ταξίδεψαν στη Μάλτα για την ονομαστική εορτή της Παναγιώτας Δρασιούδη, διοργάνωσαν ένα ταξίδι στο μαγευτικό Κάπρι της Ιταλίας για τα γενέθλια της κόρης τους, η οποία «έκλεισε» τα τρία της χρόνια.

    Στα γενέθλια της μικρής ήταν όλοι ντυμένοι στα λευκά. Τις εντυπώσεις έκλεψε η πανέμορφη χρυσή τούρτα, όπως φαίνεται και από τις εικόνες που μοιράστηκε στα social media το ζευγάρι.

    Ο Γιάννης Λύρας με την Παναγιώτα Δρασιούδη και την κόρη τους, Λευκοθέα
    Ο Γιάννης Λύρας με την Παναγιώτα Δρασιούδη και την κόρη τους

    Η Παναγιώτα φορούσε ένα λευκό φόρεμα με τούλι, όπως και η κόρη της, καθώς είναι αρκετές φορές που μαμά και το κόρη ντύνονται ακριβώς με το ίδιο ρούχο.

    Δείτε εικόνες:

    Διαβάστε επίσης:

    Survivor All Star: Τι έγινε στο πάρτι της Ένωσης – Ξεφάντωσαν με Στέλιο Ρόκκο



    ΣΧΟΛΙΑ