• LIFE&STYLE

    Γιάννης Καλλιάνος: «Ο αδελφός μου από τον κορονοϊό απέκτησε σακχαρώδη διαβήτη και υγρό στην καρδιά»

    Γιάννης Καλλιάνος, βουλευτής ΝΔ- μετεωρολόγος


    Για τις σοβαρές επιπτώσεις του κορονοϊού στην υγεία του αδελφού του μίλησε ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος.

    Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση στην Ελεονώρα Μελέτη και την εκπομπή «Μεσάνυχτα», ο Γιάννης Καλλιάνος αποκάλυψε ότι ο αδελφός του, ο οποίος νόσησε με κορονοϊό, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας της επικίνδυνης λοίμωξης.

    «Ο αδελφός μου το πέρασε πολύ βαριά. Όσο το σκέφτομαι, τόσο περισσότερο στενοχωριέμαι. Ο αδελφός μου είναι γιατρός στην Κύπρο. Ξεκίνησε με ένα μπούκωμα στη μύτη, όχι κάτι ιδιαίτερο. Έχει δυο παιδάκια και η σύζυγός του είναι τώρα έγκυος στο τρίτο.

    Έκανε πολύ γρήγορα πνευμονία. Τρόμαξα όταν είδα την ακτινογραφία του. Συνέχισε ο πυρετός για πολλές μέρες. Η δύσπνοια συνεχιζόταν, την 10η μέρα που ήταν στο νοσοκομείο με πήραν τηλέφωνο. Ταράχτηκα.

    Ήταν τρομαγμένος δεν έπεφτε ο πυρετός. Δεν είχε ποτέ ζάχαρο, δεν είχε καπνίσει ποτέ, απλά είχε δέκα κιλά παραπάνω. Μου είπε ‘Σας παρακαλώ κάντε κάτι, νιώθω τον θάνατο’», δήλωσε ο Γιάννης Καλλιάνος.

    Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην επικοινωνία που είχε με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

    «Μέσα στον πανικό μου, δεν ήξερα τι να κάνω και έστειλα μήνυμα στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να μου δώσει το τηλέφωνο του Σωτήρη Τσιόδρα. Τον πήρα τηλέφωνο 7 η ώρα το πρωί, δεν σεβάστηκα καν την ώρα. Ήταν πολύ ευγενικός».

    Και συνέχισε λέγοντας ότι: «Μου είπαν ότι η κατάστασή του δεν βελτιώνεται. Μετά τις 13 ημέρες ξέφυγε τον κίνδυνο. Κόλλησαν και τα 2 του παιδιά κορονοϊό, ευτυχώς η γυναίκα του που ήταν έγκυος δεν κόλλησε».

    Στη συνέχεια εξομολογήθηκε ότι «Ο κορονοϊός ‘άφησε δώρο’ στον αδελφό μου, σακχαρώδη διαβήτη και υγρό στην καρδιά. Έχουν αδυνατίσει τα πόδια του, κρέμονται».

    Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Καλλιάνος μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη και για την προσωπική του ζωή, καθώς πρόσφατα παντρεύτηκε την Χάρις Δαμιανού, η οποία περιμένει το πρώτο τους παιδί.

    «Η πανδημία άλλαξε τα σχέδια μας. Ήταν ευλογία παιδιού να μείνει κατευθείαν έγκυος. Είχαμε αρχίσει να κάνουμε προσπάθειες για να αποκτήσουμε παιδί. Πήραμε ένα τεστ εγκυμοσύνης και βγήκε κατευθείαν θετικό. Ήταν έγκυος.

    Ήμασταν μαζί δύο χρόνια και κάτι. Ο πατέρας της έπαιζε μπουζούκι σε ένα μαγαζί στην Πλάκα. Σε αυτό το μαγαζί ήμουν θαμώνας. Πήγαινα με την παρέα μου και τραγουδούσα κιόλας. Τα είχαμε βρει με τον πεθερό. Του είπα μια μέρα να πάρω το μικρόφωνο να τραγουδήσω. Ξεκινήσαμε και πάλι μετά από 15 μέρες. Σε κάποια φάση μου λέει ‘Γιάννη είναι και η κόρη μου εδώ, της έχω πει τα καλύτερα για σένα, να η Χάρις η κόρη μου’ και με πήγε να με γνωρίσει. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα, ξεκινήσαμε να βγαίνουμε και τα φτιάξαμε».

    Και συνέχισε: «Περνάει δύσκολη εγκυμοσύνη, είχαμε και τις συγκρούσεις μας αυτή την περίοδο. Ήθελα πολύ να κάνουμε κοριτσάκι, αλλά τελικά είναι αγοράκι. 9 Αυγούστου θα γεννήσει, θα βγει λιοντάρι. Με κέρδισε το ότι είναι ένα πολύ ηθικό άτομο, ήταν ένα παιδί που έχει προσπαθήσει να μορφωθεί στη ζωή του».

    Διαβάστε επίσης:

    Βαριά με κορονοϊό ο αδελφός του Γιάννη Καλλιάνου – Συγκλονίζει η περιγραφή του

    Δερμιτζάκης για κορονοϊό: Το lockdown δεν είναι αρκετό, βρισκόμαστε σε αδιέξοδο (video)

    ΕΟΔΥ: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα από τα rapid test κορονοϊού της Τετάρτης



    ΣΧΟΛΙΑ