• LIFE&STYLE

    Forbes: Αυτές είναι οι πιο ακριβοπληρωμένες τραγουδίστριες στον κόσμο

    • NewsRoom

    Τέιλορ Σουίφτ


    Στη δημοσιότητα δόθηκε η λίστα του Forbes με τις πιο ακριβοπληρωμένες τραγουδίστριες για το 2019.

    Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Τέιλορ Σουίφτ με έσοδα ύψους 185 εκατομμυρίων δολαρίων. Αν και ξεκίνησε δειλά-δειλά στο χώρο της country μουσικής, πλέον έχει εξερευνήσει και την pop μουσική που της έχει εξασφαλίσει μία θέση ανάμεσα στα πιο «καυτά» ονόματα του είδους.

    Στα φετινά βραβεία του MTV ήταν μία από τις μεγαλύτερες νικήτριες, ενώ πλέον είναι η υψηλότερα αμειβόμενη γυναίκα του χώρου, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Μπιγιόνσε.

    Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της Σουίφτ προήλθαν από την θριαμβευτική περιοδεία της Reputation Stadium Tour, η οποία απέφερε συνολικά έσοδα στο γκισέ της τάξης των 266 εκατ. δολαρίων.

    Σημαντικό ποσό από τα εντυπωσιακά έσοδά της προήλθαν και από το συμβόλαιό της με την Universal’s Republic Records και το νέο της άλμπουμ Lover, που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο και ετοιμάζεται να… φουσκώσει κι άλλο τον ήδη παχυλό λογαριασμό της.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ετήσια κέρδη της Τέιλορ Σουίφτ είναι υπερδιπλάσια από αυτά της Μπιγιόνσε, η οποία έβγαλε συνολικά 81 εκατ. δολάρια πέρυσι, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να προέρχονται από την περιοδεία με τον σύζυγό της Jay-Z, On The Run II.

    Jay-Z και Beyonce

    Την τριάδα των πιο ακριβοπληρωμένων τραγουδιστριών έρχεται να συμπληρώσει η Ριάνα με συνολικές απολαβές 62 εκατ. δολαρίων, οι οποίες προήλθαν κυρίως από την εταιρεία πολυτελών καλλυντικών Fenty Beauty.

    Σημειώνεται ότι η κατάταξη στην λίστα του Forbes με τις πιο ακριβοπληρωμένες τραγουδίστριες γίνεται με βάση τα προ φόρων έσοδα αυτών την περίοδο Ιούνιος 2018 – Ιούνιος 2019.

    Δεν προσμετρώνται οι αμοιβές για τους ατζέντιδες, τους managers και τους δικηγόρους των εν λόγω τραγουδιστριών.

    Rihanna

    Άλλα γνωστά ονόματα στην λίστα του Forbes είναι η Αριάνα Γκράντε που καταλαμβάνει την έκτη θέση με εισόδημα 48 εκατ. δολαρίων, ενώ υπάρχει πλήθος «βετεράνων» του είδους στην λίστα, όπως η Κέιτι Πέρι, που έβγαλε συνολικά 57,5 εκατ. δολάρια πέρυσι.

    Ariana Grande

    Αναλυτικά η λίστα με τις πιο ακριβοπληρωμένες τραγουδίστριες του πλανήτη:

    10. Shakira
    Έσοδα: 35 εκατ. δολάρια

    9. Celine Dion
    Έσοδα: 37,5 εκατ. δολάρια

    8. Lady Gaga
    Έσοδα: 39,5 εκατ. δολάρια

    7. Jennifer Lopez
    Έσοδα: 43 εκατ. δολάρια

    6. Ariana Grande
    Έσοδα: 48 εκατ. δολάρια

    5. P!nk
    Έσοδα: 57 εκατ. δολάρια

    4. Katy Perry
    Έσοδα: 57,5 εκατ. δολάρια

    3. Rihanna
    Έσοδα: 62 εκατ. δολάρια

    2. Beyoncé
    Έσοδα: 81 εκατ. δολάρια

    1. Taylor Swift
    Έσοδα: 185 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ