ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια φανταστική, γλυκιά και νόστιμη συνταγή για όσους κάνουν ειδική διατροφή και για όσους νηστεύουν. Σοκολατένιο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο, το οποίο μπορούμε να το φτιάξουμε σκέτο, να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη ή να κάνουμε ακόμη πιο νόστιμο με γλάσο σοκολάτας.
Υλικά
- 130 γρ. ηλιέλαιο
- 370 γρ. νερό
- 350 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. ξίδι
- 6 κ.σ. κακάο
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. σόδα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, το νερό και τη ζάχαρη με ένα σύρμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξίδι, το κακάο, το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το αλεύρι, τη σόδα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο ομοιογενές μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα 28 εκ. την οποία την έχουμε λαδώσει ελαφρά με ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.
- Ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ και να βγαίνει καθαρό.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το γλάσο με τη βοήθεια ενός σύρματος.
- Όταν το κέικ είναι έτοιμο αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε το κέικ, το τοποθετούμε σε μια σχάρα, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τέλος περιχύνουμε με το γλάσο και σερβίρουμε.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στο site https://akispetretzikis.com/el/categories/keik-2/vegan-keik-sokolatas
ΠΗΓΗ: AKIS PETRETZIKIS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυθεντική γαλλική συνταγή για νοστιμότατες πατάτες αλά κρεμ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια πρωτότυπη συνταγή με κοτόπουλο και τραχανά για το Σαββατοκύριακο!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Metlen: Θετικές όλες οι συστάσεις για τη μετοχή μετά το Capital Markets Day του Λονδίνου
- Οκτώ χώρες του ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσαν νέα επιτάχυνση της παραγωγής πετρελαίου
- Σφοδρή επίθεση Μόσχας στον Ζελένσκι: «Τρομοκράτης διεθνούς εμβέλειας – Δεν σέβεται ούτε τον παππού του, βετεράνο του πολέμου»
- Ερντογάν από Κύπρο: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ανεξαρτησία και το μέλλον
