• Food

    Σοκολατένιο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο για να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

    • NewsRoom


    Μια φανταστική, γλυκιά και νόστιμη συνταγή για όσους κάνουν ειδική διατροφή και για όσους νηστεύουν. Σοκολατένιο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο, το οποίο μπορούμε να το φτιάξουμε σκέτο, να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη ή να κάνουμε ακόμη πιο νόστιμο με γλάσο σοκολάτας.

    Υλικά

    • 130 γρ. ηλιέλαιο
    • 370 γρ. νερό
    • 350 γρ. ζάχαρη
    • 1 κ.σ. ξίδι
    • 6 κ.σ. κακάο
    • ½ κ.γ. αλάτι
    • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    • 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 1 κ.γ. σόδα

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, το νερό και τη ζάχαρη με ένα σύρμα.
    • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξίδι, το κακάο, το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το αλεύρι, τη σόδα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο ομοιογενές μείγμα.
    • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα 28 εκ. την οποία την  έχουμε λαδώσει ελαφρά με ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.
    • Ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ και να βγαίνει καθαρό.
    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το γλάσο με τη βοήθεια ενός σύρματος.
    • Όταν το κέικ είναι έτοιμο αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 5 λεπτά.
    • Ξεφορμάρουμε το κέικ, το τοποθετούμε σε μια σχάρα, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και  τέλος περιχύνουμε με το γλάσο και σερβίρουμε.



    ΣΧΟΛΙΑ