ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εύκολο και γρήγορο χοιρινό στο φούρνο. Η ζουμερή πανσέτα αφήνει τους χυμούς της πάνω στις μελωμένες λεμονάτες πατάτες!
Εκτέλεση
Για τη χοιρινή πανσέτα στο φούρνο, ετοιμάζουμε πρώτα τις πατάτες. Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με νερό και σκεπάζουμε. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε καλά και τις αδειάζουμε σε ταψί.
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες. Τις ανακατεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε την πανσέτα. Την αραδιάζουμε πάνω στις πατάτες.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς C για 25 λεπτά, το χοιρινό στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν το κρέας και οι πατάτες. Οι πατάτες που ψήνονται στους χυμούς της πανσέτας είναι απίστευτες.
Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ
ΠΗΓΗ: Argiro Barbarigou
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τρόμος στους δρόμους: Tο 93% φοβάται την επικίνδυνη συμπεριφορά των άλλων – Μεγάλη έρευνα Ipsos
- Η Coca-Cola Τρία Έψιλον μοιράζει χαμόγελα και ζεστασιά αυτά τα Χριστούγεννα
- Τράπεζα Πειραιώς: Από 22 Δεκεμβρίου η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών μετά τη συγχώνευση με την Πειραιώς Holdings
- Eurobank: Αυξήθηκε κατά 8,1% το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το β’ τρίμηνο 2025