• Food

    Έρχεται καλοκαίρι: Αυτές είναι οι τροφές που αδυνατίζουν σύμφωνα με ειδικούς

    • NewsRoom
    τροφές


    Και όμως δεν είναι όνειρο!Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές με αρνητικές θερμίδες. Καταναλώνοντας τες, δηλαδή, όχι μόνο δεν παχαίνεις, αλλά μπορεί να χάσεις κιλά.

    Σε αυτές τις τροφές συμπεριλαμβάνονται: τα καρότα, τα κολοκυθάκια, το κουνουπίδι, τα κρεμμύδια,  το λάχανο, τα μανιτάρια, το μαρούλι, το μπρόκολο, τα παντζάρια, οι πιπεριές,τα πράσα, τα ραδίκια, τα ραπανάκια, το σέλινο, το σπανάκι, τα φασολάκια.

    Αλλά  και κάποια ροφήματα όπως: καφές, λουΐζα, μέντα, τσάι, φασκόμηλο, χυμοί και ζωμοί λαχανικών.

    coffee
    Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένες τροφές, κατά τη διαδικασία της πέψης, απαιτούν από τον οργανισμό περισσότερη ενέργεια από αυτήν που του προσφέρουν.

    Αυτό που έχει καθοριστική σημασία για το σωματικό μας βάρος είναι το ποσό των θερμίδων που τελικά αφομοιώνουμε στο σύνολο της ημέρας και όχι το –πλασματικό!- ονομαστικό ποσό των θερμίδων που προσλαμβάνουμε. Επομένως, η τακτική κατανάλωση τροφών με «αρνητικές θερμίδες» και ειδικά όταν αντικαθιστά μέρος των πιο πολυθερμιδούχων τροφών, πάντα στα πλαίσια μιας γενικά προσεκτικής διατροφής, μπορεί να συμβάλλει στην ευκολότερη επίτευξη ενός ελλειμματικού ισολογισμού ενέργειας και να οδηγήσει έτσι σε απώλεια σωματικού βάρους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πάνω από 22 εκ. ζωές έχουν σώσει οι αντικαπνιστικές πολιτικές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΞέρετε πόσες θερμίδες έχει ο καφές που πίνετε;

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕΚαφές και κατάθλιψη: Μια περίπλοκη σχέση



    ΣΧΟΛΙΑ