• Food

    Mοιάζει με καρπούζι, αλλά…

    cucamelon


    Μη βιαστείτε να στοιχηματίσετε ότι είναι καρπούζι μινιατούρα, γιατί θα χάσετε! Ο καρπός αυτός είναι ένα είδος μικροσκοπικού αγγουριού. Το όνομά του είναι cucamelon που στην πραγματικότητα βγαίνει από το αγγούρι και το πεπόνι και έχει περίπου το μέγεθος μιας μεγάλης ρόγας σταφυλιού.

    Το cucamelon ονομάζεται επίσης μεξικάνικο Sour Gherkin ή Sandiita, που σημαίνει μικρό καρπούζι στα ισπανικά.

    Παρά την εμφάνισή του, η γεύση του δεν θυμίζει σε τίποτα το καρπούζι. Μοιάζει πολύ με το αγγούρι, αλλά είναι σαν να το έχεις βυθίσει σε αραιωμένο ασβέστη – εξ ου και η αψιά του γεύση!

    Καταναλώνεται ολόκληρο, χωρίς ξεφλούδισμα και χρησιμοποιείται κυρίως ως λαχανικό. Μπορεί να προστεθεί στις σαλάτες, ενώ οι λάτρεις του Martini, αντικαθιστούν με αυτό την κλασσική πράσινη ελιά.

    Στην Κεντρική Αμερική όπου παράγονται, οι ντόπιοι τα τιμούν ως ξεχωριστή λιχουδιά, ενώ λέγεται ότι ήταν βασικό συστατικό της διατροφής των Αζτέκων!

    Πηγή: www.tasty-day.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οδηγίες για επιβίωση από περιττές θερμίδες στην παραλία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όταν τρώμε με παρέα παχαίνουμε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτές οι τροφές μας προστατεύουν από τις βλαβερές UV ακτινοβολίες



    ΣΧΟΛΙΑ