ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υλικά:
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού νερό
5 φλιτζάνια καρπούζι χωρίς κουκούτσια 2
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το ζεσταίνουμε. Μόλις αρχίσει να βράζει, το αφήνουμε για 1 λεπτό και το αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Στο μεταξύ, κόβουμε σε κομμάτια το καρπούζι και τα πολτοποιούμε μαζί με το λεμόνι στο μούλτι. Προσθέτουμε και το σιρόπι και τα πολτοποιούμε ξανά. Μοιράζουμε το μείγμα σε μία μεταλλική θήκη για παγωτό και την τοποθετούμε στην κατάψυξη. Όταν παγώσει πολύ καλά το βγάζουμε από την κατάψυξη και μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνει αφράτο. Γεμίζουμε τις θήκες σιλικόνης σε σχήμα παγωτό ξυλάκι και τις βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν θέλουμε να τις προσφέρουμε, τις βγάζουμε, τις βουτάμε σε ζεστό νερό και τις «ξεκαλουπώνουμε».
Πηγή: www.tasty-day.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Από την Barbie στη Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Πώς η Μάργκοτ Ρόμπι επενδύει στο πιο επικερδές brand της ποπ κουλτούρας
- O «σασμός» Μητσοτάκη – Δένδια στο Πεντάγωνο και τα κρυφά μηνύματα μιας καλοστημένης παράστασης
- Η (κατάφορα άδικη) αποβολή του Έσε του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη φέρνει «σεισμό» και αλλαγή κανονισμών!
- Alpha Bank: Ο Αντρέα Ορσέλ πήρε fit & proper για το 33% της τράπεζας – Θα πάει για δημόσια προσφορά η UniCredit;