ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η πιο γλυκιά απόλαυση είναι εδώ, μέσα από αυτή τη συνταγή για κέικ βανίλιας με γέμιση πραλίνας φουντουκιού, του Άκη Πετρετζίκη. Η απόλυτη συνταγή για πλούσια σοκολατένια γεύση, λαχταριστική και απολαυστική!
Συστατικά
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά μεσαία
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. γάλα
Για τη σύνθεση
800 γρ. πραλίνα φουντουκιού του Άκη
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε αν απορροφηθεί το ένα για να προσθέσουμε το επόμενο.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το αλάτι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ, σε δόσεις, το αλεύρι και το γάλα. Ανά διαστήματα σταματάμε το μίξερ και με μια μαρίζ παίρνουμε το μείγμα από τα τοιχώματα.
Βάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με τρύπα 28 εκ. και ψήνουμε για 1 ώρα. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: Άκης Πετρετζίκης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πράτο: Δολοφονίες, μαφία, εμπρησμοί – H σκοτεινή πλευρά της μόδας στην καρδιά της Ευρώπης
- Σωτήρης Φέλιος: Η Ιταλίδα της Όπερας από τη Συλλογή Σοφρά
- Πώς βλέπει το Μαξίμου το ενδεχόμενο κόμμα Καρυστιανού» – Πώς αλλάζει το πολιτικό σκηνικό
- EFA Group: Οι εξαγορές, οι συνεργασίες με Metlen και Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και οι νέοι επενδυτές