Η πανακότα είναι ένα από τα πιο ελαφριά και καλοκαιρινά γλυκά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Είναι ένα σχετικά εύκολο και γρήγορο γλυκό που στην παρακάτω συνταγή τη γαρνίρουμε με μέλι και καρύδια.
ΥΛΙΚΑ
60 ml. νερό
7 γρ. ζελατίνες
450 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
240 ml. γάλα πλήρες
240 ml. κρέμα γάλακτος πλήρης
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
30 ml. χυμό λεμόνι
Για το σερβίρισμα:
Μέλι
Καρύδια
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ρίχνουμε το νερό με λίγο πάγο σε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες και αφήνουμε να μαλακώσουν για 15 λεπτά.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, το γιαούρτι, τη μισή ποσότητα από το γάλα και τη μισή ποσότητα από την κρέμα.
3. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και το υπόλοιπο γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να διαλυθεί. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε τις ζελατίνες αφoύ τις έχουμε στραγγίξει καλά.
4. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα με τις ζελατίνες μέσα στο μείγμα με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
5. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και το αδειάζουμε μέσα σε ποτήρια στα οποία θα σερβίρουμε.
6. Τα τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφήξει το γλυκό και σερβίρουμε ρίχνοντας πάνω από κάθε πανακότα, μέλι και καρύδια.
πηγή: www.giorgostsoulis.com
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αναλυτές για Metlen: Ισχυρό το β’ εξάμηνο- ΑΠΕ και ενέργεια ωθούν την κερδοφορία
- Γιατί πήγε στο Μαξίμου ο CEO ενός κολοσσού της Υγείας – Η Ελλάδα στο ραντάρ ξένων εταιρειών για επενδύσεις
- Χάρης Αντωνίου: Τις επενδύσεις 1 με 2 τρισ. δολάρια για την ανανέωση των ελληνόκτητων ποντοπόρων πλοίων να προσπαθήσουμε να τις περάσουμε μέσα από το ΑΕΠ της Ελλάδας
- Patrico στην Πάρο: Επανερμηνεύοντας τη μνήμη του τόπου
