• LIFE&STYLE

    Focusbook: Το app που σας “ξεκολλάει” απ’το Facebook

    • NewsRoom


    Σχεδόν όλοι μας όταν μπαίνουμε στο Facebook και όχι μόνο ξεχνάμε να βγούμε άλλα και τον λόγο για τον οποίο μπήκαμε. Και η εξάρτηση απ’το Facebook και τα social media γενικότερα, αυξάνεται καθημερινά και περισσότερο για τους νέους ανθρώπους.

    Το Google Chrome έφτιαξε μια εφαρμογή, το Focusbook,που αν την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας θα σας ρωτάει για ποιό λόγο θέλετε να επισκεφτείτε το Facebook κάθε φορά που μπαίνετε στο site και όταν έχει ολοκληρωθεί η περιήγησή σας, το Focusbook σας υπενθυμίζει ότι έχετε τελειώσει με την επίσκεψή σας και ήρθε η ώρα να κάνετε και άλλα πράγματα. Μια μπλε «ομίχλη» θα πέσει στην οθόνη, όταν το Focusbook «βλέπει» ότι ο σκοπός για τον οποίο μπήκατε στο Facebook έχει ήδη επιτευχθεί και έτσι θα μπορείτε να εγκαταλείψετε το αγαπημένο σας site και τον κόσμο του διαδικτύου και να ασχοληθείτε και πάλι με τον πραγματικό κόσμο.

    Όμως, το Focusbook δεν είναι η “πενικιλλίνη” που θα θεραπεύσει τους ανά τον κόσμο εθισμένους χρήστες του Facebook, αφού είναι πολύ σημαντικό να επιθυμούν και οι ίδιοι να «απεξαρτηθούν» από την οθόνη του υπολογιστή τους, μπορεί παρόλα αυτά να βοηθήσει τους χρήστες να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν ήδη σπαταλήσει αρκετό χρόνο στο διαδίκτυο.

     

    http://www.mononews.gr/telos-pia-ta-pechnidia-gia-to-tinder-ti-simveni-ke-oli-agchononte-me-to-diadiktiako-topo-gnorimion/40839

     

    http://www.mononews.gr/pos-to-youtube-diamorfoni-ta-noumera-tis-tileorasis/40758



    ΣΧΟΛΙΑ