• LIFE&STYLE

    Το Facebook γιορτάζει μισό αιώνα Star Trek και ανεβάζει τα likes σε άλλους γαλαξίες!

    • NewsRoom
    Star Trek


    Mισός αιώνας συμπληρώνεται από την προβολή του πρώτου επεισοδίου του Star Trek -της θρυλικής σειράς που μεγάλωσε γενιές και γενιές- και το Facebook το γιορτάζει με μία νέα σειρά likes, ειδικά σχεδιασμένα για τους φανατικούς θαυμαστές της σειράς.

    Μάλιστα, οι χρήστες από Η.Π.Α και Καναδά που έχουν δείξει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Star Trek, κάνοντας like στην επίσημη σελίδα της σειράς ή σε σχετικό υλικό, είναι στην ευχάριστη θέση να έχουν το δικό τους προσωπικό χαιρετισμό με ένα μήνυμα εμπνευσμένο φυσικά από την σειρά-θρύλο.

    Η πρώτη τηλεοπτική σειρά του Star Trek (Star Trek:The Original Series) προβλήθηκε στις Η.Π.Α. από το 1966 ως το 1969 και αποτελείται από 80 επεισόδια. Περιέγραφε τα ταξίδια του διαστημοπλοίου Enterprise, κατά την πενταετή αποστολή του να ανακαλύψει παράξενους νέους κόσμους, να αναζητήσει νέα ζωή και νέους πολιτισμούς, να φτάσει θαρραλέα εκεί που κανείς δεν έχει φτάσει ποτέ. Πλοίαρχος του σκάφους ήταν ο James T. Kirk (τον υποδυόταν ο William Shatner) και πρώτος αξιωματικός ο Mr. Spock -η θρυλική μορφή που έμεινε χαραγμένη στη μνήμη όλων των νεαρών φίλων της σειράς για τα χαρακτηριστικά αυτιά του- , γιος του Βουλκάνιου πρέσβη Σάρεκ και της γήινης συζύγου του (τον υποδυόταν ο Leonard Nimoy. Παρά το γεγονός ότι η πρώτη τηλεοπτική σειρά είχε τριετή μόνο διάρκεια, συνέχισε να προβάλλεται στις τηλεοράσεις των Η.Π.Α. και άλλων χωρών επί πολλά χρόνια, δημιουργώντας σταδιακά έναν μύθο.
    Χρειάστηκε να περάσουν είκοσι περίπου χρόνια για να αποφασιστεί η παραγωγή μίας δεύτερης σειράς, που διαδραματιζόταν στο ίδιο φανταστικό σύμπαν, αλλά περίπου ένα αιώνα μετά. H “Επόμενη Γενιά” The Next Generation (1987-1994) διήρκεσε επτά τηλεοπτικές περιόδους, έγινε εξαιρετικά δημοφιλής – κυρίως λόγω της ωριμότητας των σεναρίων της και της εξαιρετικής ηθοποιίας εκ μέρους του συνόλου των πρωταγωνιστών – και άνοιξε τον δρόμο σε τρεις ακόμη τηλεοπτικές σειρές:

    Ο “Διαστημικός Σταθμός Εννέα” (Deep Space Nine 1993-1999) παρακολουθεί τις περιπέτειες του πληρώματος ενός σταθμού που βρίσκεται στα σύνορα της Ομοσπονδίας. Η σειρά δεν γνώρισε την επιτυχία της προκατόχου της, παρ’όλα αυτά διήρκεσε και αυτή επτά τηλεοπτικές σεζόν.

    Με την ολοκλήρωση των επεισοδίων της “Επόμενης Γενιάς” και ενώ ο “Διαστημικός Σταθμός 9” βρισκόταν μόλις στην τρίτη περίοδό του, οι παραγωγοί του Star Trek δοκίμασαν την τύχη τους με μία ακόμη νέα σειρά, αυτή την φορά γύρω από το διαστημόπλοιο Voyager (1995-2001) που είχε χαθεί στην άλλη άκρη του γαλαξία. Aν και διήρκεσε επίσης 7 τηλεοπτικές περιόδους, το Voyager είχε από την πρώτη στιγμή χαμηλό μερίδιο τηλεθέασης, το οποίο συρρικνώθηκε ακόμα περισσότερο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

    H τελευταία σειρά του Star Trek τέλος (Enterprise 2001-2005 ) παρακολουθεί τα ταξίδια του πρώτου Enterprise, πριν ακόμη ιδρυθεί η Ομοσπονδία και πριν λάβουν χώρα οι περιπέτειες της αρχικής σειράς.

    Star Trek

    Οι υπεύθυνοι marketing του Facebook ήθελαν να δείξουν τον θαυμασμό τους προς τη σειρά- θρύλο και παράλληλα, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, τιμώντας “αυτή τη νοσταλγική στιγμή” να δώσουν την ευκαιρία στους  θαυμαστές της σειράς να διασκεδάσουν με ένα διαφορετικό τρόπο μέσω του Facebook”.

    Star Trek

    Τα νέα emoticons είναι εμπνευσμένα από βασικά σύμβολα και χαρακτήρες της σειράς. Για παράδειγμα, ο κλασικός χαιρετισμός των πρωταγωνιστών “Vulcan salute” παίρνει την θέση του κουμπιού της “αγάπης”, ο Kirk την θέση του “Haha”, ο Spock του “Wow”, ο Geordi το λυπημένο προσωπάκι, και οι… “κακοί” Klingon την θέση του θυμωμένου.

    Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που το facebook εμπνεύστηκε από μια ειδική ημέρα για να δημιουργήσει νέα emoticons, καθώς και στο παρελθόν είχε κάνει κάτι αντίστοιχο με την γιορτή της μητέρας.

    Πιο συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι του Facebook δημιούργησαν ένα emoji με σκοπό να τιμήσουν την παγκόσμια γιορτή της μητέρας, η οποία γιορτάζεται σε πάνω από 88 κράτη του κόσμου. Μάλιστα, τότε είχαν δηλώσει για την προσπάθεια “με τον μοναδικό λοιπόν τρόπο αυτό ακόμη και εκείνοι που δεν μπόρεσαν να δώσουν μια πραγματική ανθοδέσμη στις μητέρες τους είχαν την ευκαιρία να τους προσφέρουν ένα εικονικό λουλούδι.”

    Όσον αφορά το εγχείρημα του Star Trek οι δημιουργοί σήμερα δηλώνουν περήφανοι και σημειώνουν: “Αυτό το project ήταν μια πραγματική πράξη αγάπης. Ελπίζουμε πως οι άνθρωποι που θα βρουν μεγάλη χαρά μέσα από την χρήση τους όσο βρήκαμε εμείς κατά την δημιουργία τους. Μπορεί να κάνουμε και άλλα αντίστοιχα εγχειρήματα στο μέλλον και θα εστιάσουμε στις κοινότητες και σε σημαντικά γεγονότα όπως αυτό”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/afti-itan-i-idea-tou-facebook-gia-tin-giorti-tis-miteras-mpite-ke-stilte-afto-to-emoji/43657

     

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/15-krifa-kolpa-tou-facebook-pou-sigoura-den-gnorizete/69243

     



    ΣΧΟΛΙΑ