• LIFE&STYLE

    Έξι tips για να φαίνεστε πιο αδύνατες στις φωτογραφίες


    Μια φωτογραφία κρύβει πολλές «παγίδες» και μπορεί εύκολα να μη σας κολακέψει, κάτι που σίγουρα δε βοηθά στην αυτοπεποίθησή σας. Όσο δραματικό και αν ακούγεται είναι αλήθεια, αφού μια λάθος λήψη προσθέτει κιλά ή παραμορφώνει τα χαρακτηριστικά σας και είναι ικανή να σας γεμίσει εμμονές και αμφιβολίες για το πώς δείχνετε.

    Φυσικά, δε γίνεται να φαίνεστε αδύνατες σε κάθε φωτογραφία, εκτός και αν όπου πάτε έχει μαζί σας έναν επαγγελματία φωτογράφο, ειδικό φωτισμό και ένα πρόγραμμα επεξεργασίας τύπου photoshop! Οπότε, το πιο σημαντικό είναι να καταλάβετε ότι λίγη σημασία έχει το πώς βγήκατε σε μια φωτογραφία, αφού καμία σχέση δεν έχει ένα «κλικ» με την πραγματικότητα. Άλλωστε, το να είναι κάποιος ελκυστικός και όμορφος δε σχετίζεται με το αν είναι φωτογενής ή όχι. Αυτά τα δύο δεν πάνε πάντα πακέτο.

    Φωτογένεια στην ουσία σημαίνει το να ξέρει κανείς να ποζάρει, να δείχνει όμορφος στις φωτογραφίες και είναι κάτι που μπορεί να καλλιεργηθεί. Έτσι λοιπόν, εμείς παρακάτω σας παρουσιάζουμε 6 χρήσιμες συμβουλές, είτε πρόκειται να φωτογραφηθείτε από κάποιον επαγγελματία είτε με το κινητό σας, οι οποίες θα σας κάνουν να φαίνεστε στο δευτερόλεπτο πιο λεπτές! Ίσως σας πάρει λίγο χρόνο να τις συνηθίσετε, αλλά στο τέλος σίγουρα θα ανταμειφθείτε.

    look-thiner-6.jpg

    6 Slimming Tips

    1. Βάλτε το πηγούνι έξω ή χρησιμοποιήστε τη γλώσσα σας

    Μπορεί να σας φανεί λίγο περίεργο, αλλά το να ξεκολλήσετε το πηγούνι σας ή να βγάλτε το κεφάλι ελαφρώς προς τα έξω θα σας εξασφαλίσει ότι δε θα φαίνεστε σαν έχετε διπλό πιγούνι και προγούλι. Ένας άλλος τρόπος για να γίνει πιο λεπτό το πρόσωπό σας είναι να ακουμπήσετε τη γλωσσά σας στον ουρανίσκο σας, καθώς χαμογελάτε. Φήμες θέλουν το supermodel Heidi Klum και την ηθοποιό Renne Zellweger να χρησιμοποιούν φανατικά το συγκεκριμένο τρικ σε κάθε ευκαιρία!

    2. Πείτε «όχι» στις λήψεις από κάτω

    Μην αφήσετε ποτέ κάποιον να σας φωτογραφίσει από χαμηλά. Είναι η χειρότερη και μη κολακευτική γωνία που υπάρχει, αφού σας αναγκάζει να κοιτάξετε προς τα κάτω, προσθέτοντας κιλά που αδικούν τη σιλουέτα σας. Αντιθέτως προτιμήστε τις λήψεις όπου κοιτάτε προς τα πάνω, διότι έτσι επιμηκύνετε τον λαιμό και τον κορμό σας.

    look-thiner.jpg

    3. Στρίψτε το σώμα σας

    Συνέχεια βλέπουμε τους celebrities να το κάνουν: Γυρίστε ελαφρώς το σώμα σας πλάγια (προς την κάμερα) τοποθετήστε το ένα πόδι μπροστά από το άλλο. Στη συνέχεια, τα δάχτυλα του ποδιού σας πρέπει να δείχνουν προς τη κάμερα ενώ το βάρος σας πρέπει να βρίσκεται στο πίσω πόδι σας. Αντίθετα, όταν κοιτάζετε ευθεία τον φακό, συνήθως φαίνεστε πιο ογκώδεις.

    4.  Τοποθετήστε τα χέρια σας σε στρατηγικά σημεία

    Σίγουρα πολλές θα αναρωτιέστε γιατί όλες οι διάσημες μόλις στηθούν στο φακό βάζουν το χέρι τους χαμηλά στη μέση. Είναι απλό. Με αυτόν τον τρόπο, το χέρι δε γίνεται ένα με το σώμα, με αποτέλεσμα το τελευταίο να μη φαίνεται και μεγαλύτερο. Επίσης, τα χέρια σας δίνουν την εντύπωση ότι είναι πιο λεπτά. Αν αυτή η στάση σας φαίνεται αρκετά «στημένη», τότε απλά προσπαθήστε να κρατήσετε μια σχετική απόσταση ανάμεσα στα χέρια και στα πλευρά σας. Να θυμάστε να έχετε πάντα και τους ώμους προς τα πίσω για να μην καμπουριάζετε.

    look-thiner-7.jpg

    5. Το τέχνασμα της τσάντας

    Εάν φοράτε κάτι που είναι πολύ σφιχτό και στενό ή το φόρεμά σας είναι πολύ ογκώδες και έχει πολλές λεπτομέρειες γύρω από τη μέση, οι οποίες θα μπορούσαν να προσθέτουν κιλά σε μία φωτογραφία, τότε κρατήστε την τσάντα σας ακριβώς μπροστά από την περιοχή, ώστε να καλύψετε την περιοχή που δε σας κολακεύει.

    6. Η απόσταση μετράει

    Είναι ένας βασικός κανόνας: Ό, τι είναι πιο κοντά στην κάμερα διογκώνεται και εμφανίζεται μεγαλύτερο από αυτό που είναι. Για αυτό και στις ομαδικές φωτογραφίες και κυρίως στα ομαδικά selfie, φροντίστε να μην είστε πολύ μπροστά στο φακό ή εκείνη που απαθανατίζει το ενσταντανέ.

    look-thiner-2.jpg
    Πηγή: www.glow.gr



    ΣΧΟΛΙΑ