• LIFE&STYLE

    Eurovision: Ποιες χώρες πέρασαν στον τελικό – Η Rita Ora, ο Κάρολος, η Καμίλα και οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν (video)

    • NewsRoom
    Loreen

    Loreen


    Η μεγαλύτερη γιορτή του τραγουδιού, η 67η Eurovision ξεκίνησε με τον Α’ Ημιτελικό, το βράδυ της Τρίτης, στην Μ&S Bank Arena του Λίβερπουλ, όπου στήθηκε ένα εντυπωσιακό show για όλους του Eurofans.

    Τιμώντας την Ουκρανία, τη χώρα που κέρδισε τον περσινό διαγωνισμό, αλλά λόγω του πολέμου με τη Ρωσία, δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί εκεί η διοργάνωση, οι Βρετανοί ετοίμασαν ένα ξεχωριστό βίντεο με τις προετοιμασίες στα χρώματα της Ουκρανίας, ενώ στη σκηνή εμφανίστηκαν οι Hardkiss, το ουκρανικό συγκρότημα που διαγωνίστηκε στον εθνικό τελικό της χώρας το 2016.

    Frontwoman των HardKiss είναι η Julia Sanina, μία εκ των τριών παρουσιαστριών των δύο ημιτελικών της φετινής Eurovision, η οποία ερμήνευσε ένα κομμάτι αφιερωμένο στην πατρίδα της.

    Αντιπολεμικό και φεμινιστικό άρωμα είχαν πολλά από τα τραγούδια που συμμετείχαν στον Α’ Ημιτελικό.

    Συγκεκριμένα, αποθεώθηκε το φεμινιστικό «Queen of Kings» της Νορβηγίας με την 20χρονη Alessandra Mele, αλλά και η Φινλανδία με το «Cha Cha Cha» του Käärijä.

    Το τραγούδι του Φινλανδού είναι αυτοβιογραφικό και αναφέρεται στο φαινόμενο «χοροφοβία» που επικρατεί στη χώρα κατά το οποίο πολλοί άνδρες δυσκολεύονται να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και να χορέψουν, για να μη φανεί η «θηλυκή» πλευρά τους, όπως λέει ο τραγουδιστής.

    Η «βασίλισσα» της βραδιάς ήταν αδιαμφισβήτητα η νικήτρια της Eurovision 2012, Loreen που εκπροσωπεί για δεύτερη φορά τη Σουηδία και αναμένεται να κονταροχτυπηθεί για την πρωτιά με τη Νορβηγία, το Ισραήλ και τη Φινλανδία.

    Αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση της Κροατίας. Το συγκρότημα Let 3 ερμήνευσε το αντιπολεμικό τραγούδι «Mama SC!», φανερά κατά του Πούτιν. Απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού και κάποια στιγμή τα μέλη του έμειναν με τα… εσώρουχα. Ενώ στον τελικό πέρασε και ο εκκεντρικός Pasha Parfeni με το «Soarele și Luna» για τη Μολδαβία.

    Η Noa Kirel από το Ισραήλ ερμήνευσε το «Unicorn», ανάβοντας φωτιές με τον εντυπωσιακό χορό της.

    Σίγουρα εντυπωσίασε και η Ελβετία με το «Watergun» του Remo Forrer, αλλά και η Τσεχία με το «My Sister’s Crown» της Vesna.

    Εντυπωσιακή ήταν και η Σερβία με τον Luke Black και το «Samo Mi Se Spav». Τέλος, το κέφι ανέβασε στα ύψη η Πορτογαλία με τη Mimicat και το «Ai Coração».

    Οι χώρες που αποκλείστηκαν, η Ρίτα Όρα, ο Κάρολος και η Καμίλα

    Από την άλλη, αποκλείστηκαν η Μάλτα με τους συμπαθητικούς The Busker, η Λετονία με τον Aijā, η Ιρλανδία με τους Wild Youth, το Αζερμπαϊτζάν με τους TuralTuranX και η Ολλανδία των Mia Nicolai & Dion Cooper.

    Τη διασκέδαση όσο περιμέναμε να βγουν τα αποτελέσματα ανέλαβε η Rita Ora, η οποία ανέβηκε στη σκηνή και έδωσε ένα φαντασμαγορικό σόου, θυμίζοντας σε πολλούς την Beyonce.

    Ακόμη, ένα σύντομο cameo έκαναν οι νέοι Βασιλείς, Κάρολος και Καμίλα μέσα από ένα βίντεο.

    Οι 10 χώρες που πέρασαν στον τελικό της Eurovision

    Κροατία / Mama ŠČ! (Let 3)

    Μολδαβία / Soarele și Luna (Pasha Parfeni)

    Ελβετία /Watergun (Remo Forrer)

    Φινλανδία / Cha Cha Cha (Käärijä)

    Τσεχία / My Sister’s Crown (Vesna)

    Ισραήλ / Unicorn (Noa Kirel)

    Πορτογαλία / Ai Coração (Mimicat)

    Σουηδία / Tattoo (Loreen)

    Σερβία / Samo mi se spava (Luke Black)

    Νορβηγία / Queen of Kings (Alessandra)

    Σημειώνεται ότι Ελλάδα και Κύπρος συμμετέχουν στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις 22:00.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ