• LIFE&STYLE

    Έρρικα Μπρόγιερ: Η ομορφιά, το ντουέτο με την αδερφή της και ο μεγάλος έρωτας με τον Κώστα Βουτσά

    • Βίκυ Βενιού

    Έρρικα Μπρόγιερ


    Μία από τις ομορφότερες παρουσίες του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε σήμερα από τη ζωή

    Ποια ήταν όμως η Έρρικα Μπρόγιερ;

    Η Έρρικα Μπρόγιερ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 από Έλληνα πατέρα και μητέρα Αυστριακή. Ο πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Τέλης Ανθίδης (Αριστοτέλης Μαστραπάς). Έχει μία αδελφή, την Μαργαρίτα. Και οι δυο τους επέλεξαν να κρατήσουν το επίθετο της μητέρας τους, προκειμένου να ξεχωρίσουν, κάνοντας καριέρα.

    Η λαμπρή καριέρα ως ντουέτο με την αδερφή της

    Η Έρρικα Μπρόγιερ μεσουράνησε στον χώρο του ελληνικού κινηματογράφου, κυρίως τη δεκαετία του 1960, ως ντουέτο με την αδελφή της. Οι δυο τους ξεκίνησαν ως δίδυμο στο τραγούδι και τον χορό το 1961. Έναν χρόνο αργότερα, έκαναν και την παρθενική της εμφάνιση στο σινεμά, στην ταινία «Όταν λείπει η γάτα», του Αλέκου Σακελλάριου.

    Έρρικα και Μαργαρίτα Μπρόγιερ
    Έρρικα και Μαργαρίτα Μπρόγιερ

    Οι δυο τους ξεχώρισαν ως αδερφές Μπρόγιερ και ξεσήκωσαν το κοινό της εποχής με τη φρεσκάδα, την ομορφιά και τη τσαχπινιά τους. Αποτελούσαν ίσως το πιο λαμπρό δίδυμο της εποχής, ενώ υπήρξαν ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα ντουέτα του καλλιτεχνικού χώρου, αλλά και από τις πιο όμορφες γυναίκες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Αργότερα, η Έρρικα ακολούθησε σόλο πορεία, τραγουδώντας, χορεύοντας και συμμετέχοντας σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

    Έρρικα και Μαργαρίτα Μπρόγιερ
    Η Έρρικα Μπρόγιερ με την Ρένα Βλαχοπούλου

    Η γνωριμία και ο γάμος με τον Κώστα Βουτσά

    Στην ταινία «Τα 201 καναρίνια» γνωρίστηκε με τον ηθοποιό Κώστα Βουτσά. Έπειτα από δύο χρόνια, το 1965 παντρεύτηκαν και απέκτησαν μία κόρη, την Σάντρα. Μερικά χρόνια αργότερα, χώρισαν, όμως έκτοτε διατηρούσαν άριστες σχέσεις. Αυτός ήταν ο πρώτος γάμος και για τους δύο.

    «Ο Κώστας πάντοτε ήταν γυναικάς. Μόνος του μου είχε πει, όταν πια χωρίσαμε: Έρρικα, αυτό με τα χρόνια επιδεινώνεται. Τουλάχιστον, ο Κώστας τα έλεγε. Άλλοι δεν τα λένε», έχει δηλώσει παλιότερα η Έρρικα Μπρόγιερ, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην Espresso.

    Η Έρρικα Μπρόγιερ και ο Κώστας Βουτσάς με την κόρη τους Σάντρα σε μικρή ηλικία

    Μετά το διαζύγιο τους, ο Κώστας Βουτσάς παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του, Θεανώ Παπασπύρου, με την οποία απέκτησε μαζί δύο κόρες, την Θοδώρα και την Νικολέτα. Και η Έρρικα Μπρόγιερα παντρεύτηκε ξανά, τον Γιάννη Μαρινάκη, έναν άνθρωπο που, όπως τονίζει σε συνέντευξή της στο Λοιπόν, ήταν πολύ διαφορετικός από τον Κώστα Βουτσά. Ο δεύτερoς σύζυγός της δεν είχε σχέση με το χώρο. Ήταν δημόσιος υπάλληλος, με καλή θέση και πολύ μορφωμένος. «Τον γνώρισα στα πενήντα. Ήμουν ακόμα πολύ όμορφη. Είχα και μια σχολή χορού και γυμναζόμουν κάθε μέρα. Δεν μπορέσαμε να μείνουμε πολλά χρόνια μαζί. Πέθανε…», έχει δηλώσει η ίδια.

    Έρρικα Μπρόγιερ και Κώστας Βουτσάς

    Μιλώντας για το επιτυχημένο ντουέτο που είχε με την αδερφή της, η Έρρικα Μπρόγιερ είχε δηλώσει: «Η πιο τσαχπίνα ήμουν εγώ. Η Μαργαρίτα ήταν πιο όμορφη, είχε ωραίο κεφάλι. Γι’ αυτό και την κυνηγούσαν οι μικρότεροι άνδρες, ενώ εμένα οι ηλικιωμένοι, γιατί είχα baby face και με χάζευαν».

    Σημειώνεται ότι η αδερφή της Έρρικας Μπρόγιερ, Μαργαρίτα, είναι μητέρα της Κρίστυς Τσολακάκη και πεθερά του Νίκου Χατζηνικολάου.

    «Ο Κώστας ήταν ο έρωτας της ζωής μου»

    Ερωτηθείσα εάν θα παντρευόταν ποτέ ξανά τον Κώστα Βουτσά, η Έρρικα Μπρόγιερ είχε απαντήσει: «Όχι όχι! Ξαναπαντρεύτηκα αργότερα έναν άνθρωπο, διαφορετικό στιλ από τον Κώστα», απάντησε και πρόσθεσε: «Τον δεύτερο σύζυγό μου τον γνώρισα 50 ετών. Ήταν γλυκός, στοργικός, ανοιχτοχέρης, όμορφος, χαρούμενος, είχε πολλά προσόντα, τελείως άλλο στιλ από τον Κώστα. Αλλά, αν μου έλεγαν ποιον από τους δύο θα διάλεγα τώρα, θα διάλεγα τον Κώστα πάλι, όχι για να τον παντρευτώ, μόνο σαν σχέση. Μάλλον ο Κώστας ήταν ο έρωτας της ζωής μου. Ο Κώστας είναι πανέξυπνος κι αυτό είναι μεγάλη δουλειά. Η εξυπνάδα είναι το πρώτο και μετά είναι η ομορφιά για τον άντρα, αλλά και για τη γυναίκα».

    Η Έρρικα Μπρόγιερ και ο Κώστας Βουτσάς με την κόρη τους, Σάντρα



    ΣΧΟΛΙΑ