• LIFE&STYLE

  Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Τα άσχημα παιδικά χρόνια, ο θάνατος του πατέρα της και οι «κανονικοί άνθρωποι»

  • NewsRoom
  Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση και Νίκη Λυμπεράκη στην εκπομπή του MEGA, Μεγάλη Εικόνα

  Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση και Νίκη Λυμπεράκη στην εκπομπή του MEGA, Μεγάλη Εικόνα


  Μια σπάνια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση στην εκπομπή Μεγάλη Εικόνα στο MEGA, όπου μίλησε για τη μητρότητα, τον αγώνα αναφορικά με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, τις δυσκολίες, τα άγχη, τους στόχους της, τους γονείς της, το παρελθόν, αλλά και το μέλλον.

  Η ακτιβίστρια με τα «βαριά» επώνυμα ξεδιπλώνει την ιστορία της απαντώντας -απερίφραστα και αφοπλιστικά πολλές φορές- στις ερωτήσεις της Νίκης Λυμπεράκη.

  Ο Βύρων Βασιλειάδης και ο γιος της

  Για τη νέα της ζωή δίπλα στον σύζυγο και πατέρα του παιδιού της, Βύρωνα Βασιλειάδη, η Εριέττα Κούρκουλου δήλωσε:

  «Είναι ένας άνθρωπος που έχει περάσει πολλές δυσκολίες στη ζωή του. Ξεκίνησε από το 0 και έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει. Ένας άνθρωπος ο οποίος είναι πολύ καλά με τον εαυτό του. Έχει τρελή αυτοπεποίθηση, οπότε ποτέ δεν ένιωσε μειονεκτικά απέναντί μου».

  Σχετικά με τον γιο της, Νίκο και το μέλλον της σχέσης τους:

  «Θέλω ο γιος μου να αισθάνεται ότι έχει μία αγκαλιά όταν εκείνος τη χρειάζεται. Αυτό θα ήθελα να καταφέρω και να έρχεται σε μένα όταν τον προβληματίσει κάτι. Θέλω να είναι το αυθόρμητο τηλεφώνημά του σε εμένα.

  Σε εμένα η μαμά μου δεν είναι το αυθόρμητο τηλεφώνημα.

  Η μαμά μου είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος, που λατρεύει τα παιδιά της, αλλά δεν είναι παραδοσιακή μαμά.

  Δεν έχω καμία αμφιβολία για την αγάπη της προς εμάς και για το τι είναι ικανή να κάνει αν κάποιος πειράξει τα παιδιά της».

  «Μπορώ να γίνω τέρας για να προστατεύσω το παιδί μου, δεν υπάρχει κάτι που να με σταματήσει. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατάρα για ένα γονιό από το να μη μπορεί να βοηθήσει το παιδί του.»

  Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση και Νίκη Λυμπεράκη στην εκπομπή του MEGA, Μεγάλη Εικόνα
  Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση και Νίκη Λυμπεράκη στην εκπομπή του MEGA, Μεγάλη Εικόνα

  Η εγκυμοσύνη και η καισαρική τομή

  Μιλώντας για την ημέρα που έφερε στον κόσμο τον γιο της, η ίδια δήλωσε: «Την ημέρα που γεννούσα ήταν μέσα η μητέρα μου και ήταν σαν να είναι ο θεός ο ίδιος μέσα».

  «Είμαστε νομίζω η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη με το μεγαλύτερο ποσοστό καισαρικών τομών αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

  Πολλοί γιατροί προκειμένου να ακολουθήσουν τον προγραμματισμό που θέλουν, χρησιμοποιούν τεχνικές μεθόδους τοκετού και οδηγούν τη γυναίκα σε έναν τοκετό που πιο πολύ εξυπηρετεί τους ίδιους, παρά την μητέρα. Για μένα ο τοκετός είναι μια πολύ σημαντική εμπειρία», ανέφερε η Εριέττα Κούρκουλου.

  Μαριάννα Λάτση και Νίκος Κούρκουλος
  Μαριάννα Λάτση και Νίκος Κούρκουλος

  Ο θάνατος του Νίκου Κούρκουλου

  Για τις τελευταίες στιγμές δίπλα στον πατέρα της, Νίκο Κούρκουλο: «Συνήθως με ρωτάνε πώς διαχειρίστηκα τον θάνατό του. Το περίεργο είναι ότι εγώ κατάλαβα ότι είναι κάτι μη αναστρέψιμο το βράδυ πριν την ημέρα που αποφάσισε ότι δεν θα πάει στη δουλειά. Πρέπει να ήταν μία βδομάδα πριν τον θάνατό του.

  Του λέω: θα σε δω αύριο μετά τη δουλειά. Μου λέει: αύριο δεν θα πάω. Δεν φαινόταν όμως κάτι, ήταν πολύ περήφανος άνθρωπος.

  Όταν μου είπε ότι δεν θα πάει στη δουλειά, εκεί ξέσπασα για πρώτη φορά, όχι όμως μπροστά του.

  Εκεί θρήνησα εγώ τον πατέρα μου, γιατί κατάλαβα ότι για να μην πηγαίνει στη δουλειά, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα», ανέφερε η Εριέττα Κούρκουλου μιλώντας στην εκπομπή Μεγάλη Εικόνα.

  Δείτε βίντεο:

  Ο στημένος κόσμος των media και οι «κανονικοί άνθρωποι»

  Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αδικία που την ενοχλεί και τον στημένο κόσμο των Media. Παράλληλα, μίλησε για τον κοινωνικό περίγυρό της, που – όπως χαρακτηριστικά είπε – «είναι κανονικοί άνθρωποι».

  Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν την ενδιαφέρει καθόλου ο κόσμος της πολιτικής.

  «Ήμουν άριστη μαθήτρια για πολλά χρόνια και μετά από κοινωνική πίεση άρχισα να χαλάω. Αυτά που περιμένουμε δεν είναι η αλήθεια. Εγώ πήγα σχολείο στο Λάτσειο και ήταν δύσκολη η προσαρμογή σε ένα σχολείο που είχε το όνομά μου.

  Δεν είχα ωραία σχολικά χρόνια, δεν κατάφερα να ενταχθώ σε αυτό το περιβάλλον του σχολείου. Δυσκολεύτηκα αρκετά χρόνια για να βρω τη θέση μου.

  Λόγω επωνύμου, λόγω περιβάλλοντος που είναι πολύ εκτός των δικών μου πιστεύω» είπε η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση και μιλώντας για τα παιδικά της χρόνια και το βαρύ επώνυμό της πρόσθεσε:

  «Μικρότερη νομίζω ήταν περισσότερο βάρος παρά βοήθεια. Η διαφορετικότητα στο συγκεκριμένο σχολείο δεν ήταν κάτι αποδεκτό. Και εγώ λόγω του επιθέτου μου ήμουν διαφορετική. Ήμουν πολύ ντροπαλή, κλεισμένη στον εαυτό μου, μέσα στα βιβλία, στα ζώα. Δεν ήμουν κοινωνική ως παιδάκι» είπε.

  Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση και Νίκη Λυμπεράκη στην εκπομπή του MEGA, Μεγάλη Εικόνα
  Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση και Νίκη Λυμπεράκη στην εκπομπή του MEGA, Μεγάλη Εικόνα

  «Ούσα στη θέση που είμαι βλέπω τη συμπεριφορά του κόσμου. Από τον απλό κόσμο έχω καλύτερη εικόνα του πώς συμπεριφέρονται σε εμάς. Έχω την τύχη να έχω έναν κύκλο που συμπεριλαμβάνει κανονικούς ανθρώπους.

  Δεν έχω φίλους αντίστοιχης οικονομικής κατάστασης, δεν μου ταιριάζουν. Ένα μεγάλο μέρος αυτού έχουν μια ζωή που δεν με ευχαριστεί και κάποια πιστεύω που δεν συνάδουν με τα δικά μου. Οι φίλοι μου είναι απλοί» είπε.

  Και συνέχισε: «Η αδικία είναι κάτι που με ενοχλεί πάρα πολύ, από μικρή. Έχω ενσυναίσθηση και με χτυπάει ψυχολογικά η αδικία είναι ένας τρόπος να βγάλω το άχτι μου. Βλέπω έναν κόσμο στα μίντια που είναι στημένος και δεν μου αρέσει. Υπάρχει μια αυτοσκηνοθεσία που είναι ψευδής. Όλοι είμαστε άνθρωποι. Η ζωή μου είναι διαφορετική από τον μέσο Έλληνα αλλά στη βάση του έχει πολλά κοινά. Δουλεύω από 8ωρο μέχρι το βράδυ στις 10».

  Το περιστατικό ρατσισμού στη Μύκονο

  Μιλώντας για το περιστατικό στη Μύκονο, όπου ένας άνθρωπος σε γκαλερί προσέβαλε τη Νόρμα, τη γυναίκα από τις Φιλιππίνες που την έχει μεγαλώσει, είπε χαρακτηριστικά:

  «Έχουμε πολλά φάσματα ρατσισμού και για αυτό δεν μπορείς να τα χτυπήσεις όλα μαζί. Στη Μύκονο έχουν ρατσισμό με όποιον δεν είναι πλούσιος. Κάποιοι επιχειρηματίες, γκαλερίστες, υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση. Θα μπορούσα να σκοτώσω άνθρωπο εκείνη την ώρα. Όποιος ακουμπήσει αυτή τη γυναίκα, μαύρο φίδι που τον έφαγε».

  Την ημέρα του γάμου της Εριέττας Κούρκουλου - Λάτση
  Την ημέρα του γάμου της Εριέττας Κούρκουλου – Λάτση

  «Με έπιασε μια σιχαμάρα από τον τρόπο που μου μίλησε σαν να μη συνέβη τίποτα. Του είπα ότι προσέβαλλε τον άνθρωπό μου, ότι δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε και πήρα την οικογένειά μου. Με κυνηγήσανε για λίγο.

  Η Νόρμα με ευχαριστούσε με δάκρυα στα μάτια που αντέδρασα. Για να ξορκίσω τα συναισθήματά μου έκανα μια ανάρτηση. Η μαμά μου με πήρε και μου είπε ότι έστειλαν μήνυμα με χίλια συγγνώμη. Δεν αναφέρθηκαν στο γεγονός και είπαν απλά ότι τους ενδιαφέρει η ευτυχία της Εριεττούλας. Αυτός ο άνθρωπος πιστεύω ότι θα το ξανασκεφτεί πολλές φορές πριν μιλήσει έτσι».

  Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το επεισόδιο.

  Διαβάστε επίσης:

  Εριέττα Κούρκουλου: Το άγχος και οι κρίσεις πανικού – «Πήγα στα επείγοντα αρκετές φορές»

  Εριέττα Κούρκουλου για Blue Horizon: Αν είχα σκάσει εγώ θα μου απαγορευόταν η είσοδος;

  Η Μαριάννα Λάτση βραβεύτηκε με το Χρυσό Μετάλλιο Ζάππα (photos)

  ──────────────────

  Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

  Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

  Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε  ΣΧΟΛΙΑ