• LIFE&STYLE

    Σας έχουν απατήσει; Μην πτοείστε! Ιδού τα οφέλη της απιστίας σύμφωνα με την επιστήμη

    • NewsRoom
    απιστία


    Η διαπίστωση ότι ο σύντροφός σας σας έχει απατήσει ή σας απατά μπορεί να κάνει μια γυναίκα να αισθανθεί την απόλυτη προδοσία. Ωστόσο, μία νέα έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες αυτές στην πραγματικότητα απολαμβάνουν μια “νίκη” που αποδεικνύεται χρήσιμη στη ζωή τους μακροπρόθεσμα.

    Μια πρόσφατη ψυχολογική έρευνα μελέτησε τις επιπτώσεις των χωρισμών που προκαλούνται από την απάτη και την απιστία, καθώς και τα οφέλη που μπορούν να υπάρξουν μέσα από αυτή την κατάσταση. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 5.705 άτομα από 96 χώρες και είχε κάποια ενδιαφέροντα ευρήματα.

    Η μελέτη διαπίστωσε ότι υπάρχουν πραγματικά πολλά οφέλη για τις γυναίκες που απατήθηκαν, κυρίως επειδή δεν είναι πλέον με έναν άπιστο σύντροφο αλλά και επειδή οι γυναίκες αυτές ωριμάζουν μέσα από την εν λόγω εμπειρία και μαθαίνουν να επιλέγουν καλύτερους συντρόφους στο μέλλον.

    Ο αληθινός ηττημένος, εκτός από τον άπιστο πρώην, είναι η «άλλη γυναίκα», καθώς αυτή είναι τελικά με έναν άπιστο σύντροφο.

    Σύμφωνα με τον Δρ Κρέιγκ Μόρις, έναν από τους συγγραφείς της μελέτης: «Η γυναίκα που «χάνει» τον σύντροφό της λόγω μίας άλλης γυναίκας θα περάσει από το στάδιο της θλίψης και της προδοσίας, αλλά βγαίνει από τη διαδικασία αυτή με περισσότερες πληροφορίες, με εμπειρία και με κριτήρια, που της επιτρέπουν να ανιχνεύει καλύτερα τα σημάδια στους μελλοντικούς συντρόφους. Μπορούν να ανιχνεύσουν «τη χαμηλή αξία» ενός μελλοντικού συντρόφου και έτσι να τον αποφύγουν. Ως εκ τούτου, μακροπρόθεσμα, κερδίζει».

    Έτσι, ενώ μπορεί να τη βλάψει εκείνη τη στιγμή, καθώς η προδοσία μπορεί να είναι επώδυνη συναισθηματικά και σωματικά, το συνολικό αποτέλεσμα είναι συχνά η αυτοβελτίωση. Η μελέτη αναφέρει ότι έξι μήνες έως ένα χρόνο αργότερα, οι γυναίκες που εξαπατήθηκαν ανέπτυξαν υψηλότερη συναισθηματική νοημοσύνη, αλλά και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

    Τέλος, οι ερευνητές ανακάλυψαν, επίσης, ότι η νέα σχέση του συντρόφου που απίστησε πιθανότατα δεν θα διαρκέσει.

    «Τα στοιχεία δείχνουν πως η γυναίκα που «πήρε» έναν άντρα από άλλη γυναίκα, δεν θα έχει επιτυχημένη μακροχρόνια σχέση στις περισσότερες περιπτώσεις», ανέφερε η έρευνα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φλερτ: «Διαβάστε» τη γλώσσα του σώματός του για να μάθετε πόσο του αρέσετε!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι λέει ένας άντρας όταν δεν σε θέλει

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σας το παίζει «δύσκολος»; Τι θα κάνετε

     



    ΣΧΟΛΙΑ