• LIFE&STYLE

    Επιστημονική ανακάλυψη: Βρέθηκε τo φάρμακο για την θεραπεία του Parkinson

    • NewsRoom


    Στα πρόθυρα μιας σημαντικής επιστημονικής ανακάλυψης φαίνεται να βρισκόμαστε σύμφωνα με τους επιστήμονες όσον αφορά την θεραπεία της ασθένειας του Parkinson. Τα στοιχεία αναφέρουν ότι η υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FED) αποδέχτηκε το νέο φάρμακο που φέρεται να θεραπεύει την ανίατη νόσο και οι ειδικοί πλέον αναμένουν την ένταξη του στην αγορά.

    Το θαυματουργό φάρμακο ονομάζεται Nuplazid και είναι ένα δημιούργημα της φαρμακευτικής εταιρείας Acadia.  Το εν λόγω φάρμακο φέρεται πως είναι ικανό να θεραπεύσει την “ψύχωση” ενός συνηθισμένο συμπτώματος της ασθένειας του Parkinson η οποία δημιουργεί παραισθήσεις στους ασθενείς. Η ανακάλυψη αυτή φαίνεται να είναι ζωτικής σημασίας για περισσότερους από τους μισούς ασθενείς του Parkinson οι οποίοι υπολογίζεται ότι βιώνουν τις συγκεκριμένες “ψυχώσεις”.

    H νόσος του Parkinson είναι μια εκφυλιστική διαταραχή του νευρικού συστήματος που οδηγεί στα πρώτα συμπτώματα της κινητικής παράλυσης, τα οποία περιλαμβάνουν τρόμο, ακαμψία, βραδυκινησία και δυσχέρεια στην βάδιση. Σταδιακά με την πάροδο της ασθένειας οι περισσότεροι από τους ασθενείς βιώνουν και τα συμπτώματα της ψύχωσης με την άνοια να κατέχει τα “πρωτεία” στα τελευταία στάδια της νόσου.

    Οι θετικές επιπτώσεις του φαρμάκου “Nuplazid” στην μάχη κατά των ψυχώσεων, ήταν αποτέλεσμα της έρευνας που έγινε σε 199 κλινικούς ασθενείς. Πιο συγκεκριμένα, για τις ανάγκες της έρευνας δόθηκε στους μισούς ασθενείς, που πάσχουν από τα συμπτώματα των ψυχώσεων, για πρώτη φορά το Nuplazid ενώ στους υπόλοιπους δόθηκε ένα υποκατάστατο “placebo” φάρμακο. Τα αποτελέσματα ήταν ευεργετικά για εκείνους που είχαν δεχτεί το φάρμακο Nuplazid καθώς τα συμπτώματα τους φαίνεται να εξασθένησαν με την βοήθεια του φαρμάκου.

    Το σημαντικό επίτευγμα της ανακάλυψης βέβαια παραμένει το γεγονός ότι είναι η πρώτη αποδεδειγμένη προσπάθεια θεραπείας των συγκεκριμένων συμπτωμάτων, περιμένοντας με ανυπομονησία τις μελλοντικές εξελίξεις στο τομέα.

    Διαβάστε επίσης:

    http://www.mononews.gr/montelo-tis-vogue-se-ilikia-100-chronon/42022

     

    http://www.mononews.gr/esis-mporeite-na-vreite-to-lathos-tis-fotografias-pou-egine-viral-sto-diadiktio/41745

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ