• LIFE&STYLE

    Ένας Δράκος στο καντράν του ρολογιού για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά

    Εικόνες από την κατασκευη του ρολογιου

    Εικόνες από την κατασκευη του ρολογιου


    Στον κόσμο της ωρολογοποιίας, σπάνια παρατηρείται συνδυασμός χρυσού και λάκας και ακόμα σπανιότερα αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

    Το ρολόι L.U.C. XP Urushi Year of the Dragon είναι μια βιοτεχνική έκφραση τύχης και ευημερίας που τονίζει τον Κινέζικο ζωδιακό κύκλο.

    Ο δράκος ήταν το αρχαιότερο πλάσμα πού εμφανίσθηκε σε Κινέζικους μύθους και  θρύλους, και αντιπροσωπεύει την αυτοκρατορική εξουσία, τη γονιμότητα, τον πλούτο, και την ευημερία.

    Η Καινούργια Χρονιά του Δράκου ξεκινάει στις 10 Φεβρουαρίου 2024 και η Chopard γιορτάζει την Κινέζικη Καινούργια Χρονιά με την τέχνη της λάκας Urushi και τους μυθικούς δράκους.

    Σύμφωνα με την παράδοση, ο θρυλικός πρώτος Αυτοκράτορας της Κίνας, Huangdi – ο οποίος βασίλευσε από το 2700 έως το 2600 π.Χ. – ενσωμάτωσε διάφορα πλάσματα στο οικόσημό του καθώς κατακτούσε γειτονικές φυλές και ήταν αυτός που τελικά δημιούργησε την εικόνα πού θα γινόταν ο πρόδρομος του Κινέζικου δράκου πού γνωρίζουμε σήμερα.

    Το ρολοι L.U.C. XP-YEAR OF THE DRAGON
    Το ρολοι L.U.C. XP-YEAR OF THE DRAGON

    Εμπνευσμένο σέ μεγάλο βαθμό από αυτές τις παραδόσεις, το L.U.C. XP Urushi Year of the Dragon της Chopard διαθέτει μια κάσα από ροζ ηθικό χρυσό 18 καρατιών ενώ ο μηχανισμός L.U.C. 96.17 με μικρο-ρότορα διασφαλίζει ότι μπορεί να διατηρήσει ένα λεπτό προφίλ μόλις 6.80 mm.  Συνδυάζει την τεχνογνωσία και την καλλιτεχνική διαίσθηση της Chopard Manufacture.  Το καντράν είναι ένα έργο τέχνης, επιδέξια διακοσμημένο με λάκα Urushi, σκόνη χρυσού και ένθετο φίλντισι. Μακι-e. Το ρολόι βγαίνει σε περιορισμένο αριθμό 88 κομματιών.

    O Ιαπωνας τεχνίτης προσηλωμένος στην εργασία του
    O Ιαπωνας τεχνίτης προσηλωμένος στην εργασία του

    Για 12η συνεχή χρονιά, στην ιστορία της Chopard Urushi, το καντράν έχει κατασκευασθεί χειροποίητα στην Ιαπωνία από έναν παγκοσμίου φήμης τεχνίτη που ειδικεύεται στην τεχνική Maki-e.

    Η Κινέζικη θεωρία των πέντε στοιχείων αποδίδει ένα από τα πέντε στοιχεία – Μέταλλο, Νερό, Ξύλο, Φωτιά και Γη – σε κάθε χρόνο, επι πλέον των ζωδίων.  Το 2024 είναι η Χρονιά του Ξύλινου Δράκου.  Αν ο Δράκος είναι συνήθως ισχυρός, ατέλειωτα ενεργητικός, γεμάτος ζωντάνια και προικισμένος με την πιο έντονη αίσθηση του εαυτού του μεταξύ των 12 ζωδίων, ο Δράκος του Ξύλου θεωρείται προστάτης του περιβάλλοντος και σύμβολο αρμονίας με την Φύση.

    Εικόνες από την κατασκευη του ρολογιου

    Αυτή η ισχυρή ταυτότητα απηχεί με ωραίο τρόπο τον σεβασμό της Chopard προς την φύση και τον πλούτο της.  Ο Ιάπωνας master laquerer πού κλήθηκε δημιούργησε έτσι ένα κυκλοθυμικό, κομψό μαύρο καντράν στο οποίο ζωντανεύει ο δράκος. Ανεβαίνοντας ψηλά πάνω από τα σύννεφα, ακτινοβολεί ένα εντυπωσιακό μείγμα δύναμης και χάρης με έντονα το κόκκινο και το κίτρινο χρώμα.

    Αυτή η χρονιά, σηματοδοτεί επίσης ένα ορόσημο για τη σειρά L.U.C. XP Urushi.

    Εικόνες από την κατασκευη του ρολογιου
    Εικόνες από την κατασκευη του ρολογιου

    Top 2013, η Chopard  ξεκίνησε το πρώτο μοντέλο αυτού του είδους με την έκδοση Φίδι.  Με την φετινή προσθήκη αφιερωμένη στον Δράκο, ο Οίκος συμπληρώνει έναν πλήρη κύκλο στο Κινέζικο ημερολόγιο.

    Με την ευκαιρία αυτή, μια υπέροχη ξύλινη θήκη με τα 12 ρολόγια πού κατασκευάσθηκαν από τότε θα αποκαλυφθεί το 2024, προσφέροντας στους συλλέκτες την ευκαιρία να θαυμάσουν αυτά τα αριστουργήματα δεξιοτεχνίας πού ενώνονται έτσι ως ένα υπέροχο σύνολο.

    Εικόνες από την κατασκευη του ρολογιου
    Εικόνες από την κατασκευη του ρολογιου

    Πιστή στην παράδοση και τη διατήρηση του savoir-faire, η Chopard συνεργάσθηκε για μια ακόμα φορά με τον καλύτερο Ιάπωνα τεχνίτη που ειδικεύεται στην παραδοσιακή τεχνική λάκας Maki-e για το ρολόι αυτό.  Και τα 88 από αυτά τα εντυπωσιακά καντράν έχουν παραχθεί στα εργαστήρια της αιωνόβιας εταιρείας Yamada Heiando και έχουν φιλοτεχνηθεί από τον καλλιτέχνη  Minori Koizumi, μια σχολαστική εργασία που απαιτεί τουλάχιστον 20 ώρες για κάθε ρολόι.  Σύμφωνα με αυτή την εκλεπτυσμένη προγονική τεχνική, νιφάδες χρυσού τοποθετημένες ανάμεσα σε στρώματα λάκας από το χυμό του δέντρου Toxicodendron vernicifluum φωτίζουν το φόντο.  Αυτό το πολύτιμο καντράν στεγάζεται σε μια εξαιρετικά λεπτή κάσα από ηθικό χρυσό 18 καρατιών, η οποία δεν είναι μόνον άνετη στον καρπό, αλλα προσφέρει επίσης ένα απαράμιλλο επίπεδο διακριτικής κομψότητας.

    Ο συν-Πρόεδρος της Chopard Karl-Friedrich Scheufele και η σύζυγός του Christine Scheufele πηγαν στην Ιαπωνια να επιβλεψουν την κατασκευή του ρολογιου
    Ο συν-Πρόεδρος της Chopard Karl-Friedrich Scheufele και η σύζυγός του Christine Scheufele πηγαν στην Ιαπωνια να επιβλεψουν την κατασκευή του ρολογιου

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΒΕΑ: Απονεμήθηκαν τα ετήσια βραβεία – Οι 11 επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που βραβεύτηκαν

    Πού άλλαξε χρονιά η ελίτ, τα 60 χρόνια Lamborghini, οι Αθηναΐδες και το Lolita’s

    Το πρωτοχρονιάτικο πάρτι Μουνδρέα – Στάη: Ποιοι ήταν οι εκλεκτοί καλεσμένοι



    ΣΧΟΛΙΑ