• LIFE&STYLE

    Ένας χρόνος φυλάκιση και πρόστιμο 815.000 ευρώ στον J. Mascherano για φοροδιαφυγή!

    • NewsRoom


    Ο Χαβιέ Μασεράνο καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκισης και πρόστιμο ύψους 815.000 ευρώ για φοροδιαφυγή. Ωστόσο, ο σταρ της Μπαρτσελόνα μάλλον δεν πρόκειται να εκτίσει την ποινή του στη φυλακή, αφού ο δικηγόρος του David Aineto έχει ζητήσει την αντικατάσταση του χρόνου φυλάκισης με πρόστιμο. Στην Ισπανία, οι πολίτες που καταδικάζονται σε φυλάκιση λιγότερο από δύο έτη δεν την εκτίουν στη φυλακή εκτός κι αν τιμωρούνται για βίαιο έγκλημα. Αντιθέτως μπορούν να επιλέξουν να πληρώσουν πρόστιμο.

    Ο Αργεντινός άσος έλαβε μία ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών και μία οκτώ για τις δύο υποθέσεις φοροδιαφυγής το 2011 και το 2012. Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής έχει ήδη ξεπληρώσει τα χρωστούμενα 1,6 εκατ. ευρώ πριν από τη σημερινή απόφαση με τόκο. Παρόλα αυτά η καταδίκη του προχώρησε αφού ο παίκτης του Ισπανικού συλλόγου δεν δήλωσε τα κέρδη από τα δικαιώματα φωτογραφιών που ο ίδιος επέτρεψε σε εταιρείες που του ανήκουν σε Πορτογαλία και ΗΠΑ.

    Με τη δημοσίευσή του σε ένα ανοικτό γράμμα μετά την καταδίκη, ο Μασεράνο υπογράμμισε πως είναι ένας “τίμιος και υπεύθυνος άνθρωπος”. Και συμπλήρωσε: “είμαι ένας επαγγελματίας αθλητής. Δεν γνωρίζω πολλά για τους φόρους και τα νομικά. Βοηθούμαι από ανθρώπους που είναι γνώστες σε πράγματα που για μένα είναι περίπλοκα. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου ήμουν πάντα τίμιος και υπεύθυνος άνθρωπος. Σέβομαι τους συνεργάτες τους οποίους αντιπροσωπεύω και τις χώρες στις οποίες μένω. Αυτή η κατάσταση είναι διαφορετική εμπειρία για μένα, από την οποία θα βγω πιο δυνατός και ήσυχος αφού θα ακολουθώ και πάλι το γράμμα του νόμου. Επίσης έχω το δικαίωμα να κινηθώ νομικά εναντίον αυτών που με ξεγέλασαν και με οδήγησαν εδώ”.



    ΣΧΟΛΙΑ