• LIFE&STYLE

    Έκπληξη! Με αυτά τα πέντε “απίθανα” προγράμματα MBA θα βγάλετε πολλά λεφτά

    • NewsRoom


    Για πρώτη φορά πανεπιστήμιο με μονοετές πρόγραμμα MBA περιλαμβάνεται στη λίστα Global MBA ranking 2016 των Financial Times. Στην φετινή παγκόσμια κατάταξη συμπεριλαμβάνονται 9 νέα εκπαιδευτικά ιδρύματα, δύο εκ των οποίων έκαναν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά. Αξίζει, ακόμη, να αναφέρουμε πως το ποσοστό των γυναικών που σπουδάζουν, διαρκώς αυξάνεται. Για το 2015 ανήλθε στο 35% από το 30% που ήταν το 2005. Τα κινέζικα πανεπιστήμια κατέχουν τα πρωτεία στα ποσοστά των γυναικών που φοιτούν σε αυτά με 44%.

    Το Renmin μπήκε δυναμικά στην κατάταξη, το Carroll ξαναβρίσκει την παλιά του αίγλη ανεβαίνοντας θέση, ενώ το Ipade αποτελεί μία μοναδική εμπειρία για όσους αγαπούν τα ταξίδια.

    Πιο συγκεκριμένα:

    Το κορυφαίο full-time MBA: Insead 

    singapore-8

    Ήταν πριν από 58 χρόνια όταν το Isead, άνοιξε τις πύλες του στην Fontainebleau, λίγο έξω από το Παρίσι, με σκοπό να εκπαιδεύσει την ελίτ  των επιχειρηματιών της Ευρώπης. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πολυπολιτισμικότητα, το Insead διαφέρει από τα υπόλοιπα κορυφαία business πανεπιστήμια της Αμερικής και η διαφορά αυτή έγκειται στο ότι το πρόγραμμα MBA που διαθέτει διαρκεί 1 χρόνο αντί για 2. Το MBA αυτής της χρονιάς κατατάχθηκε από τους Finanacial Times ως ένα από τα 10 καλύτερα στον κόσμο για τα τελευταία 17 χρόνια.

    Ο Ilian Mihov, πρύτανης του Insead δήλωσε πως “νομίζω ότι η πιο σημαντική δεξιότητα που πρέπει κάποιος να έχει είναι η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Η επίλυση προβλημάτων θα συνεχίσει να είναι στη μόδα και σε 30 χρόνια από τώρα”.

    Κορυφαίο πανεπιστήμιο για επαγγελματική εξέλιξη: IIMA 

    IIMA

    Δημιουργήθηκε μόλις έναν χρόνο πριν, το ενός έτους full-time MBA πρόγραμμα από το  Indian Institute of Management in Ahmedabad, αλλά άμεσα κατατάχθηκε νούμερο ένα στον τομέα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

    Ευρέως αναγνωρισμένο ως το κορυφαίο business shcool στην Ινδία, το IIMA βρέθηκε στην 15η θέση στην κατάταξη των Financial Times στη λίστα των Masters in Management για το 2015.

    Εκτός από αυτό φημίζεται επίσης και για το μεγάλο και υπέροχο campus που διαθέτει αλλά και για τον μοναδικά σχεδιασμένο χώρο διδασκαλίας, έργο του Αμερικανού αρχιτέκτονα  Louis Kahn.

    Η δυναμική είσοδος: Renmin University of China School of Business

    Renmin

    Το πανεπιστήμιο Remin, το κινέζικο business school αποτελεί την πιο πρόσφατη είσοδο στην κατάταξη. Το πανεπιστήμιο προσφέρει ένα πρόγραμμα MBA από το 1991, αλλά κατάφερε να μπει στην κατάταξη από το 2010 κατόπιν της διαπίστευσης που έλαβε από το Equis. Το Remin μπήκε δυναμικά στην λίστα της κατάταξης παίρνοντας την 43η θέση.

    Η επάνοδος: Carroll School of Management at Boston College

    carroll

    Το Carroll School of Management at Boston College έχει συνεχή παρουσία στη λίστα των Financial Times από το 2006 και έπειτα, οπότε και εμφανίστηκε για πρώτη φορά. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων έχει βρεθεί από την 47η το 2010, στην 93η το 2013, ενώ στην 18η έκδοση της κατάταξης κατάφερε να ανέβει 21 θέσεις και να βρεθεί στην 69η.

    Καλύτερη διεθνής εμπειρία: Ipade Business School 

    ipade

    Το Ipade Business School, θεωρείται ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Λατινικής Αμερικής, γεγονός που αποδεικνύεται και από την παρουσία του στη λίστα της Financial Times. To πανεπιστήμιο κατέλαβε την 80η θέση στη συνολική κατάταξη. Στο Ipade Business School οι φοιτητές σπουδάζουν στο εξωτερικό για τουλάχιστον ένα μήνα σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, σε ένα από τα 75 συνεργαζόμενα ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι καλύτεροι των καλύτερων! Τα 17 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια με κορυφαίο επίπεδο διδασκαλίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ονειρεύεσαι να γίνεις υψηλόμισθος CEO: Αυτά είναι τα 10 ιδιωτικά πανεπιστήμια με τα χρυσοφόρα πτυχία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ