• LIFE&STYLE

    Δολοφόνησαν 5χρονη για να φτιάξουν φυλαχτα

    • NewsRoom


    Βαρβαρότητα που δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους συνέβη στην επαρχία του Κιρούντο, στο βορειοανατολικό Μπουρούντι αφού δολοφονήθηκε ένα κοριτσάκι 5 χρονών που έπασχε από αλφισμό.

    Τέτοιο έγκλημα είχε σχεδόν τέσσερα χρόνια να διαπραχθεί στη χώρα και συνήθως συνδέεται με τελετές “μαγείας” καθώς σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, τα άκρα των αλφικών πωλούνται στη γειτονική Τανζανία για να γίνουν φυλαχτά που υποτίθεται ότι φέρνουν πλούτη ή εκλογική επιτυχία στους κατόχους τους.

    “Μια ομάδα ενόπλων επιτέθηκε την Τετάρτη, γύρω στη 1 τα ξημερώματα, στο σπίτι του κοριτσιού. Χτύπησαν τους γονείς και απήγαγαν το παιδί”, είπε η Μαρί-Κλοντίν Χασαζίνκα, η επικεφαλής της κοινότητας Μπουσόνι.

    Οι γονείς φώναξαν τους γείτονές τους και όλοι μαζί κυνήγησαν τους δράστες όμως το μόνο που βρήκαν ήταν το διαμελισμένο πτώμα της 5χρονης. Οι δράστες, σύμφωνα με τη Χασαζίνκα, είχαν πάρει το ένα από τα χέρια του παιδιού.

    Στην Αφρική όπου υπάρχει το μεγαλύτερο ποσοστό αλφισμού παγκοσμίως και όπου κατά συνέπεια είναι περισσότερο ορατά τα διαφορετικά χαρακτηριστικά της πάθησης, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού τα οποία εντάθηκαν δραματικά στην Τανζανία στα μέσα το 2008, όταν και αναφέρθηκαν περίπου 35 δολοφονίες και ακρωτηριασμοί ανθρώπων με αλφισμό (ανάμεσά τους και παιδιά) ως «μαγεμένων», κυρίως από οργανωμένες συμμορίες που μισθώνονται από γιατρούς – μάγους της φυλής.

    Οι αστυνομικές αρχές της χώρας είχαν βάλει τέλος σε μια σειρά από εγκληματικές ενέργειες σε βάρος των αλφικών μετά τη σύλληψη, το 2009, δέκα προσώπων που καταδικάστηκαν για δολοφονίες και απόπειρες ανθρωποκτονίας.Όλοι τους όμως απέδρασαν τον Δεκέμβριο του 2011. Ετσι, τον Μάιο του 2012 άγνωστοι απήγαγαν και σκότωσαν μια έφηβη σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Μπουζουμπούρα.

    Το κοριτσάκι, ήταν ο 19ος ασθενής με αλφισμό που δολοφονείται στο Μπουρουντί, από τον Αύγουστο του 2008.



    ΣΧΟΛΙΑ