• LIFE&STYLE

    Δήμος Βερύκιος: Καταδίκη πρώτου βαθμού για ομοφοβικά σχόλια

    • NewsRoom
    Δήμος Βερύκιος

    Δήμος Βερύκιος. Αντιπρόεδρος ALPHA TV


    Την καταδίκη πρώτου βαθμού του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου από το δικαστήριο ανακοίνωσε ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ με ανάρτηση του στο Facebook, για την ομοφοβική επίθεση που είχε εξαπολύσει εναντίον του μέσα από την εκπομπή του στο ραδιόφωνο του ALPHANEWS.

    Συγκεκριμένα, το 2014 ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ με τότε ανάρτησή του είχε δηλώσει ότι δεν συμμετέχει στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη γιατί «παραμένω αφοσιωμένος στον άνδρα μου και τα βιβλία μου». Ο Δήμος Βερύκιος τότε στην εκπομπή του στο ραδιόφωνο επιτέθηκε στον συγγραφέα με ομοφοβικούς χαρακτηρισμούς, αποκαλώντας τον μεταξύ άλλων «κυρΑυγουστίνα» και  «Παρθενοπόπη».

    Με ανάρτησή του στο Facebook ο συγγραφέας αναφέρει πως «Η δικαιοσύνη μίλησε. Ο Δήμος Βερύκιος καταδικάστηκε πρωτόδικα για την ομοφοβική επίθεση εναντίον μου. Και χαλάλι η ηθική βλάβη εμού και των δικών μου όταν, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οποιοσδήποτε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φύλου, μπορεί εφεξής να αναφερθεί δημόσια στον σύντροφό του αποκαλώντας τον “ο άντρας μου” ή “γυναίκα μου” χωρίς να έχει φόβο κακοποιητικού λόγου».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χωρισμός σοκ: Τέλος στη σχέση Μπαλατσινού-Κικίλια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανδρέας Μαρτίνης: Παραπομπή σε δίκη για τα δωρεάν νοσήλια στο «Ερρίκος Ντυνάν»



    ΣΧΟΛΙΑ