ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Άννα Βίσση σε μουσικούς: «Eίστε ελεύθεροι από μένα, βρείτε κάπου να εργαστείτε» – Ακυρώνει τις εμφανίσεις της μέχρι το φθινόπωρο του 2027;
Για την άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Άννα Βίσση και τον Νίκο Καρβέλα μίλησε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που εκπροσωπεί την τραγουδίστρια.
Ο δικηγόρος αναφέρθηκε στα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών που ερμηνεύει η Άννα Βίσση, δημιουργός των οποίων είναι ο Νίκος Καρβέλας.
«Υπάρχει ένας παλιός νόμος, ο οποίος προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα. Όπως και τα συγγενικά δικαιώματα. Ο δημιουργός, ο συνθέτης και στιχουργός έχουν τα δικαιώματα στα τραγούδια του ερμηνευτή. Με βάση τον νόμο, η Άννα Βίσση είναι ερμηνεύτρια, η τραγουδίστρια. Άρα μπορεί ο Νίκος Καρβέλας να της απαγορεύσει να χρησιμοποιεί τα τραγούδια της. Αυτό είναι αναμφισβήτητο γεγονός. Από εκεί και πέρα αν θα πάρει αυτή την απόφαση, το κόστος θα είναι και για τις δύο πλευρές. Πρόβλημα δεν θα έχει μόνο η Άννα Βίσση, αλλά και ο Νίκος Καρβέλας. Άρα, πράγματι ο νόμος τη δίνει αυτή τη δυνατότητα, γιατί έχει πνευματική ιδιοκτησία» εξήγησε ο κ. Δημητρακόπουλος.
«Αν το απαγορεύσει ο Νίκος Καρβέλας, η Άννα Βίσση δεν θα μπορεί να κάνει συναυλία με τα δικά του τραγούδια. Και όταν δεν θα κάνει συναυλία με τα δικά του τραγούδια, τότε ο κ. Καρβέλας δεν θα λαμβάνει τα πνευματικά δικαιώματα και ποσοστά που έπαιρνα μέχρι πρόσφατα από τα κέρδη μιας συναυλίας», συμπλήρωσε.
«Αν πάρει μία τέτοια απόφαση, δεν θα την αποδεχτούμε εάν δεν προσφύγουμε στη δικαιοσύνη», δήλωσε.
Δείτε το βίντεο:
Ο όρος και η ποινική ρήτρα των 50.000 ευρώ
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι έλαβε την επιστολή της Άννας Βίσση τα ξημερώματα της Τετάρτης, στις 3:20.
«Ήταν τόσο καλογραμμένη, που δεν μπόρεσα να κάνω αλλαγές. Αυτά είναι τα συναισθήματά της, αυτή είναι η θέση της και αυτή είναι η απόφασή της. Αφού επέλεξε ο κ. Καρβέλας να βγάλει δελτίο Τύπου, όπου φαίνεται ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, η κ. Βίσση του λέει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και ό,τι αποφασίσει», δήλωσε.
Αναφορικά με το χρηματικό ποσό των 500.000 ευρώ, που επισημαίνει η Άννα Βίσση ότι έλαβε ο Νίκος Καρβέλας από τον Γιάννη Κούστα, ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρει ότι ο μουσικοσυνθέτης ζήτησε 1,5 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς, όμως, να υπάρχει κάποια νομική βάση, ενώ απειλεί ότι αν δεν δοθούν αυτά τα χρήματα, δεν θα επιτρέψει να γίνει η συναυλία.
«Είναι μία πραγματικότητα βιωματική», πρόσθεσε.
Ακόμη, επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν προσύμφωνα μεταξύ των δύο πλευρών. «Ένα σχέδιο ιδιωτικού συμφωνητικού, το διάβασα και έκανα τις παρεμβάσεις μου, αλλά υπήρχε ένας όρος που υπήρχε απαράβατος για την Άννα Βίσση. Ότι “δημόσια θα αποφεύγουμε δηλώσεις δυσφημιστικές του ενός για τον άλλον”, ένας φυσιολογικός όρος. Μάλιστα, θα υπήρχε ποινική ρήτρα 50.000 ευρώ, για όποιον παραβίαζε αυτόν τον όρο». Ωστόσο, δεν υπογράφηκε από τον Νίκο Καρβέλα.
Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυρώσεις της Ιαπωνίας σε 35 πλοία του «σκιώδους στόλου»
- e-ΕΦΚΑ: Νέα πλατφόρμα για ερωτήματα, αναφορές και καταγγελίες – Πότε ξεκινάει η λειτουργία της
- Άννα Βίσση σε μουσικούς: «Eίστε ελεύθεροι από μένα, βρείτε κάπου να εργαστείτε» – Ακυρώνει τις εμφανίσεις της μέχρι το φθινόπωρο του 2027;
- Ευρωαγορές: Απώλειες λόγω πετρελαίου και νέων γεωπολιτικών εντάσεων – Οι traders εστιάζουν στα πρακτικά της Fed
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.