• LIFE&STYLE

    Δημιουργήστε τo ιδανικό smokey eye look για το σχήμα του ματιού σας

    • NewsRoom
    σμόκι


    Μπορεί φαινομενικά το smokey eye να μοιάζει περίπλοκο και δύσκολο στην εκτέλεση, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Τουλάχιστον όχι αν ανακαλύψετε τα μυστικά του…

    Πρώτο και βασικότερο βήμα είναι το blending, καθώς χωρίς αυτό, κανένα eye look σας δε θα δείχνει επαγγελματικό, οπότε εξασκηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε με τα πινέλα! Έπειτα, ακολουθεί το χρώμα της σκιάς, όπου θα πρέπει να επιλέξετε μία απόχρωση που θα αναδεικνύει το πρόσωπο και τα μάτια σας. Τέλος, σειρά έχει η σωστή εφαρμογή, την οποία για πετύχετε το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να εντοπίσετε το σχήμα των ματιών σας και να ακολουθήσετε πιστά τις συμβουλές της makeup artist Colleen O’Neill.

    Μετά από αυτό το άρθρο σας εγγυόμαστε ότι το smokey eye θα γίνει το αγαπημένο σας look!

    smokey-eyes-4.jpg

    Hooded μάτια

    Τα hooded μάτια έχουν μία έξτρα στρώση δέρματος πάνω από το βλέφαρο, η οποία σκεπάζει την κόγχη και κάνει το βλέμμα να δείχνει πιο “κλειστό”. Αν ανήκετε σ’ αυτήν την κατηγορία, στόχος σας είναι να δημιουργήσετε “χώρο” στο κινητό σας βλέφαρο, οπότε καλό θα ήταν να αποφύγετε τις πολύ σκούρες σκιές σε όλο το μάτι, οι οποίες θα κάνουν το βλέμμα σας να φαίνεται πιο βαρύ και καθοδικό.

    Μικρά μάτια

    Στο συγκεκριμένο σχήμα ματιών, το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσετε πιο ανοιχτόχρωμες σκιές. Ξεκινήστε λοιπόν με μία σκιά στο βλέφαρο, από τις βλεφαρίδες μέχρι την κόγχη, και στη συνέχεια εφαρμόστε μία λίγο πιο σκούρα, της ίδιας χρωματικής οικογένειας όμως, μόνο στην κόγχη, τραβώντας την προς την εξωτερική γωνία για περισσότερο βάθος. Ολοκληρώστε το look με ένα αδιάβροχο eyeliner σε nude τόνους, το οποίο θα φωτίσει ακόμη πιο πολύ το βλέμμα σας.

    Αμυγδαλωτά μάτια

    Για να τονίσετε το αμυγδαλωτό σχήμα των ματιών σας, πείτε ναι σε shimmery σκιές. Εφαρμόστε τες τόσο σε όλο το κινητό βλέφαρο όσο και κάτω από το μάτι κι έπειτα κάντε πολύ καλό blending με ένα φουντωτό πινέλο. Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πετύχει το τέλειο σβήσιμο, αλλά και για να δώσετε ένα πιο smoky εφέ στο βλέμμα σας, μπορείτε να περάσετε λίγο bronzer στην κόγχη. Τέλος, χρησιμοποιήστε ένα μαύρο μολύβι για έξτρα ένταση.

    smokey-eyes-2.jpg

    Μεγάλα μάτια

    Τα μεγάλα μάτια διαθέτουν μία σχετικά μεγάλη επιφάνεια, η οποία είναι ιδανική για κάθε eye look, συμπεριλαμβανομένου και του smokey eye. Λόγω της μεγάλης έκτασης του κινητού βλεφάρου όμως, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο blending, ώστε να σβήσετε όλες τις σκληρές γραμμές. Με ένα καθαρό φουντωτό πινέλο και μικρές κυκλικές κινήσεις, τίποτα δεν είναι δύσκολο. Και να θυμάστε ότι υπάρχει πάντα το κόλπο με το bronzer που είπαμε παραπάνω.

    Ασύμμετρα μάτια

    Αν ανήκετε σ’ αυτή την κατηγορία, στόχος σας είναι να κάνετε το μικρότερο μάτι σας να φαίνεται πιο μεγάλο. Για να το πετύχετε, τραβήξτε την σκιά προς το κόκκαλο του φρυδιού και χρησιμοποιήστε ένα μαύρο μολύβι στις κάτω βλεφαρίδες, από την εξωτερική γωνία μέχρι τα 3/4 του ματιού. Για σας, ενδείκνυνται αποχρώσεις σε τόνους της λεβάντας (σε όλο το βλέφαρο) και του δαμάσκηνου (στην κόγχη). Δοκιμάστε τες!

    smokey-eyes.jpg

    Close-set μάτια

    Αν τα μάτια σας έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, το μυστικό είναι να τα «φέρετε πιο κοντά» χρησιμοποιώντας ανοιχτόχρωμες σκιές στην εσωτερική γωνία του βλεφάρου και σκουρόχρωμες στην εξωτερική. Η ειδικός σας προτείνει μια ιριδίζουσα σκιά στην πρώτη περίπτωση και μία πιο ματ στη δεύτερη, ωστόσο της ίδιας χρωματικής παλέτας. Τέλος, σαν final touch τονίστε το περίγραμμα του ματιού με σκούρο μολύβι, από την αρχή των βλεφαρίδων.

    Monolids

    Το χαρακτηριστικό αυτού του σχήματος είναι η flat επιφάνεια του βλεφάρου και η απουσία ευδιάκριτης κόγχης. Αυτό όμως δεν πρέπει να σας πτοεί. «Χρησιμοποιήστε 3 αποχρώσεις για να πετύχετε βάθος» συμβουλεύει η O’Neill. Ξεκινήσετε εφαρμόζοντας μία σκιά σε απόχρωση του ανοιχτού γκρι ή καφέ, ακολουθώντας την καμπύλη του βολβού του ματιού, και μετά απλώστε μία πιο σκούρα στην εξωτερική γωνία. Στη συνέχεια, προσθέστε ακόμα ένα χρώμα στο κέντρο του βλεφάρου της ίδιας «οικογένειας» αποχρώσεων, όπως το ασημί για παράδειγμα, και ολοκληρώστε το smokey look με μολύβι στις πάνω και στις κάτω βλεφαρίδες.

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 10 χρώματα που πρέπει να έχει η γκαρνταρόμπα σας τη νέα σεζόν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H&M: 10 στυλάτα πανωφόρια, κατάλληλα για τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Metallics: 7+1 κομμάτια για τη νέα τάση που «λάμπουν»



    ΣΧΟΛΙΑ