• LIFE&STYLE

    Δικαίωση για τον Τζόνι Ντεπ – Ένοχη για συκοφαντική δυσφήμιση η Άμπερ Χερντ

    • NewsRoom
    Ο ηθοποιός Τζόνι Ντεπ καταθέτει στη δίκη κατά της Άμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση στο Φάερφαξ

    EPA/JIM WATSON / POOL


    Δικαίωση για τον Τζόνι Ντεπ στη δικαστική του διαμάχη με την Άμπερ Χερντ, καθώς οι ένορκοι δεν θεώρησαν επαρκή τα αποδεικτικά στοιχεία της ηθοποιού και χαρακτήρισαν ψευδείς όλους τους ισχυρισμούς της.

    Αφού εξέτασαν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, τα μέλη της επιτροπή των ενόρκων έκριναν ένοχη την Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του πρώην συζύγου της, για το άρθρο της στην Washington Post, στο οποίο κατηγορούσε τον Ντεπ για  για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, κατά τη διάρκεια του 15μηνου γάμου τους.

    Ο Τζόνι Ντεπ είχε μηνύσει την Χερντ απαιτώντας αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ εκείνη από την πλευρά της υπέβαλε αγωγή εναντίον του για 100 εκατομμύρια δολάρια.

    Το δικαστήριο επιδίκασε, τελικά, στον Τζόνι Ντεπ αποζημίωση ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Οι ένορκοι ρώτησαν τη δικαστή του δικαστηρίου του Fairfax της Βιρτζίνια  αν θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους μόνο τον τίτλο του άρθρου της Χερντ που έγραφε: «Μίλησα κατά της σεξουαλικής βίας και αντιμετώπισα την οργή του πολιτισμού μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει» ή ολόκληρο το άρθρο.

    «Πιστεύω ότι η σύγχυση προέκυψε στη συγκεκριμένη περίπτωση, επειδή η εν λόγω δήλωση είναι και ο τίτλος του άρθρου. Οπότε νομίζω ότι απλώς μπερδεύονται για το αν η κατηγορία αφορά ολόκληρο το άρθρο ή απλώς τον τίτλο ως δήλωση. Και είναι ξεκάθαρο ότι ο τίτλος είναι η δήλωση, οπότε απαντώ ότι πρέπει να λάβουν υπόψιν τον τίτλο», δήλωσε η δικαστής.

    Η δικαστής Penney Azcarate προειδοποίησε τους ενόρκους την Τρίτη, να μην βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα και τους έδωσε εντολή να εξετάσουν προσεκτικά όλα τα σχετικά στοιχεία, πριν καταλήξουν σε ετυμηγορία.

    Οι ένορκοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε 42 ερωτήσεις που περιέχονταν στο  φύλλο ετυμηγορίας, 24 σχετικά με τους ισχυρισμούς του Ντεπ και 18 για την Άμπερ Χερντ. Οι ερωτήσεις σχετικά με τον Τζόνι Ντεπ αφορούσαν μία προς μία τις δηλώσεις της ηθοποιού στο άρθρο και να απαντήσουν αν τελικά, όντως στόχευαν στο να παρουσιάσουν τον Ντεπ ως κακοποιητή και αν εκείνος κατάφερε να το αποδείξει με τα απαραίτητα στοιχεία. Όσο για την Άμπερ Χερντ, οι ένορκοι κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψή τους για το αν είναι ψευδείς ή όχι οι κατηγορίες της προς τον πρώην σύζυγό της.

    Ένα ακόμα θέμα που έπρεπε να μελετήσει η επιτροπή είναι η ζημιά που έχει υποστεί ο κάθε ηθοποιός και η τιμωρία που επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση, το ποσό δηλαδή της αποζημίωσης.



    ΣΧΟΛΙΑ