• LIFE&STYLE

    Δε θα το πιστεύετε που κρύβουν το αλκοόλ στη Σαουδική Αραβία

    • NewsRoom


    Είναι γνωστό ότι στη Σαουδική Αραβία ισχύει η ποτοαπαγόρευση λόγω θρησκείας, αλλά είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν ορισμένοι που πίνουν. Αν αναρωτιέστε πώς προμηθεύονται τα αλκοολούχα ποτά, αρκεί να διαβάσετε το αστυνομικό δελτίο τύπου με τις συνηθισμένες συλλήψεις.

    Το πιο πρόσφατο αναφέρει ότι κατασχέθηκαν 48 χιλιάδες κουτιά μπύρας “μεταμφιεσμένα” σε  Pepsi Cola ! Και δεν είναι η πρώτη φορά, που οι παράνομοι διακινητές εντοπίζουν φορτηγά γεμάτα με κουτιά αναψυκτικών, τα οποία έχουν άλλο περιεχόμενο.

    Alcohol-Saudi-Arabia

    Πριν από μερικούς μήνες, ένας Σαουδάραβας συνελήφθη στα σύνορα με το Μπαχρέιν με 12 μπουκάλια λικέρ, τα οποία είχε ράψει στο παντελόνι του. Πιο πρόσφατα ακόμα, οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση εμπορεύματος νταλίκας, που εκ πρώτης όψεως μετέφεραν πάστα ντομάτας και ρύζι. Πίσω από το εμπόρευμα, όμως, σε ειδικές κρύπτες, υπήρχαν 19 χιλιάδες μπουκάλια αλκοολούχων ποτών.

    Οι ποινές σε περίπτωση σύλληψης για τέτοιο θέμα είναι ιδιαίτερα σκληρές και περιλαμβάνουν ακόμα και φυλάκιση. Καμία εξαίρεση δε γίνεται ούτε στους ξένους υπηκόους.

    Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Βρετανού Κάρλ Αντρί, που ζει τα τελευταία 25 χρόνια μόνιμα στη Σαουδική Αραβία.

    ANDRI

    Ο Αντρί αντιμετώπιζε με βάση το νόμο της Σαρία ποινή 350 μαστιγωμάτων, καθώς πριν από ένα χρόνο βρέθηκε κρασί στο αμάξι του. Ο 74 ετών Βρετανός, ο οποίος εργαζόταν σε εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και είναι πλέον συνταξιούχος, αρχικά είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 μηνών, την οποία και εξέτισε. Οι δικαστικές αρχές, όμως, της Σαουδικής Αραβίας, αποφάσισαν πως – με βάση τη Σαρία – ο 74χρονος θα πρέπει να υποστεί και τη δημόσια τιμωρία 350 μαστιγωμάτων.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντρί, παρότι είχε εκτίσει την αρχική ποινή του, παρέμεινε προφυλακισμένος. Το θέμα πήρε έγινε γνωστό, όταν η οικογένειά του αποφάσισε να στείλει επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Αγγλίας, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του στο ζήτημα.

    Η οικογένεια του Κάρλ Αντρί προχώρησε επίσης και στη συγκέντρωση υπογραφών για την άμεση αποφυλάκισή του, η οποία μέχρι σήμερα έχει τη στήριξη 250.000 ανθρώπων. Τα παιδιά του 74 ετών Βρετανού δημιούργησαν και ένα video με τα 3 εγγόνια του, στο οποίο τα μικρά παιδιά ζητούν να αφεθεί ελεύθερος ο παππούς τους. Υποστηρίζουν ότι, λόγω προβλημάτων υγείας, εάν υποστεί την ποινή του μαστιγώματος, είναι πολύ αμφίβολο εάν θα επιβιώσει.

    Οι βρετανικές αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, με αποτέλεσμα – μετά κόπων και βασάνων – να αφεθεί τελικά ελεύθερος



    ΣΧΟΛΙΑ