• LIFE&STYLE

    Δε μας έφτανε η κρίση, έρχονται και τα robot – Σε αυτές τις δουλειές θα μας αντικαταστήσουν

    illu


    Οι άνθρωποι που κερδίζουν λιγότερα από 40.000 ευρώ το χρόνο είναι πολύ πιθανό να χάσουν σύντομα τη δουλειά τους από κάποιο ρομπότ, σύμφωνα με μια νέα έρευνα! Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, τα επόμενα 20 χρόνια, εκατομμύρια θέσεις θα αντικατασταθούν από μηχανές, καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να προοδεύει. Αυτό σημαίνει πως τουλάχιστον το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού ανά τον κόσμο θα βρίσκεται σε κίνδυνο!

    Βέβαια, οι τομείς που χρειάζονται περισσότερο προσωπικές δεξιότητες και δημιουργικότητα, όπως οι τέχνες, η εκπαίδευση ή η υγειονομική περίθαλψη θα παραμείνουν σε πιο ανθρώπινο επίπεδο. Θέσεις εργασίας στους τομείς της πληροφορικής, της μηχανικής και των επιστημών, θεωρούνται, επίσης, αρκετά ασφαλείς.

    BN-GZ516_robots_F_20150217144205

    Από την άλλη μεριά, θέσεις εργασίας στους τομείς των πωλήσεων, των κατασκευών, ή θέσεις σε ορυχεία και άλλες ανάλογες περιπτώσεις, τίθενται σε πραγματικό κίνδυνο.

    Θα πρέπει να επισημανθεί, πως, σύμφωνα με τις έρευνες, οι γυναίκες θα μπορούσαν να είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο από τους άνδρες, καθώς κατά μέσο όρο βγάζουν πολύ λιγότερα συγκριτικά με το ανδρικό φύλο.

    Η έρευνα έλαβε χώρα μέσω μιας κοινής προσπάθειας της λογιστικής εταιρίας Deloitte και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/100-years-i-tenia-pou-de-tha-dite-pote-video/43683

    Διαβάστε επίσης:

    http://www.mononews.gr/afta-ine-ta-5-pragmata-pou-den-mporis-na-apoktisis-pote-akomi-ke-an-ise-ekatommiriouchos/43561



    ΣΧΟΛΙΑ