• LIFE&STYLE

    Δε φαντάζεστε πως θα ψωνίζουμε σε λίγο καιρό: Χωρίς κάρτα και χρήματα

    • NewsRoom


    Κανείς δε θα χρειάζεται κάρτα ή χρήματα σε 20 χρόνια από σήμερα επειδή θα τα έχει κάτω από το δέρμα του!Ο Patrick Lanhent, προγραμματιστής της σουηδικής εταιρίας DigitasLBi ενσωματώνει ένα μικροτσίπ κάτω από το δέρμα του, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έναν λογαριασμό σε έναν άλλο.

    Στο video που θα δείτε στη συνέχεια ο Lanhent ενεργοποιεί τον αισθητήρα του μικροτσίπ σε μία συγκεκριμένη ραδιοσυχνότητα.Με αυτήν την κίνηση δίνει εντολή στο λογαριασμό του να μεταφέρει ένα ευρώ σε έναν αντίστοιχο λογαριασμό με bitcoin που διαθέτει.

    Ένα μικροτσίπ θα έχει όλους τους λογαριασμούς και τους κωδικούς μας

    Εμπνευστής του έξυπνου λογισμικού είναι ο Ισπανός Juan José Tara Ortiz ο οποίος μιλώντας στο ηλεκτρονικό περιοδικό Mic εξήγησε γιατί σε λίγο καιρό κανείς δεν θα έχει επάνω του ούτε κάρτες ούτε ρευστό.

    « Εξελίσσουμε τη μέθοδο της βιο-πληρωμής γιατί αφορά πολλούς ανθρώπους.Με αυτόν τον τρόπο όλοι οι αριθμοί των τραπεζικών σου λογαριασμών, της ταυτότητας σου και του διαβατηρίου σου θα είναι κλεισμένα σε ένα μικροτσίπ.Ένα ολόκληρο οικοσύστημα».

    Ο Ortiz υποστηρίζει ότι είναι πολύ δύσκολο για τους hackers να κλέψουν τις πληροφορίες καθώς αυτός που θα επιχειρήσει να το κάνει θα πρέπει να πλησιάσει πολύ το χέρι όπου είναι ενσωματωμένο το μικροτσίπ.Από την άλλη – όπως ισχυρίζεται – το λογισμικό θα είναι απόλυτα ασφαλές.

    ” Κάποιος μπορεί εύκολα να κλέψει ένα πορτοφόλι αλλά δεν μπορεί να κλέψει το χέρι σου,” λέει χαρακτηριστικά.

    Στο video παρακολουθουμε τον Lanhent να επιλέγει το ποσό των χρημάτων που θέλει να μεταφέρει και στη συνέχεια πιέζει τον αισθητήρα στο χέρι του.Ο αισθητήρας περιέχει το λογαριασμό του και όλους τους κωδικούς του για να προχωρήσει τη διαδικασία.

    Δείτε το videο:

    Στο άμεσο μέλλον με ένα μικροτσίπ θα μπορούμε να μεταφέρουμε ζωτικής σημασίας πληροφορίες όπως ιατρικό ιστορικό, διαβατήριο, έγγραφα ταξιδίου και όλες τις κάρτες και τους κωδικούς ασφαλείας των ηλεκτρονικών μας υπολογιστών.

     



    ΣΧΟΛΙΑ