• LIFE&STYLE

    Davos: Χρήση Ναρκωτικών από στρατιώτες – φρουρούς του Παγκόσμιου Φόρουμ

    • NewsRoom


    Διενέργεια έρευνας διεξήχθη από τους επιτελείς, για περίεργη συμπεριφορά ορισμένων στρατιωτών που είχαν επιφορτιστεί με την περιφρούρηση των πολιτικών ηγετών όλου του πλανήτη, στις εγκαταστάσεις όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών.

    Πιο συγκεκριμένα, τουλάχιστον 12 μέλη της στρατιωτικής δύναμης που φρουρούσε τις εγκαταστάσεις στο Νταβός, εντοπίστηκαν εν ώρα καθήκοντος να έχουν κάνει χρήση μαριχουάνας και κοκαΐνης. Το ποσοστό που αντιστοιχεί στους 4.500 στρατιώτες που έχουν ενεργοποιηθεί για το μεγάλο αυτό γεγονός είναι ελάχιστο, ωστόσο ακριβώς λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας από τις τελευταίες τρομοκρατικές ενέργειες, προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις προς το αρμόδιο υπουργείο της ελβετικής κυβέρνησης.

    Ο εκπρόσωπος του στρατού, Στέφαν Χόφερ, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις, δήλωσε ότι το σημαντικό στην όλη ιστορία, είναι ότι και οι 12 ήταν ικανοί να ασκήσουν τα καθήκοντά τους και να οδηγούν.

    Ο ένας από τους 12 εντοπίστηκε να έχει πάνω του τρία γραμμάρια κοκαΐνης και είναι ο μοναδικός που αντιμετωπίζει πιο σοβαρές κατηγορίες.



    ΣΧΟΛΙΑ