• LIFE&STYLE

    Χαίρε υπουργέ, τραγουδούσε στην Ξάνθη ο Βασίλης της φοροαποφυγής και του ΟΧΙ. Τι θα κάνουν οι Τρ. Αλεξιάδης, εφοριακοί και δικαστές;


    Ένα τραγικό λάθος έκανε ο γνωστός τροβαδούρος Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Πληρώθηκε  για μια δουλειά που έκανε στην Ελλάδα σε εταιρία στην Βουλγαρία. Για αυτή την δουλειά έκοψε ένα τιμολόγιο που σύμφωνα με την εφορία είναι εικονικό. Επί της ουσίας τώρα ξεκινούν τα προβλήματα για τον γνωστό τραγουδιστή. Προφανώς το τιμολόγιο κόπηκε σε εταιρία στην γειτονική χώρα η οποία έχει σημαντικά χαμηλότερο συντελεστή σε σχέση με την Ελλάδα.

    Όπως εξήγησε μιλώντας στο mononews ο φοροτεχνικός Δημήτρης Τσαγκάρης “Κάποιος πρέπει να εξηγήσει σε αυτούς που πουλούν “βουλγαρικές, κυπριακές,κλπ” ότι δεν αρκεί η εταιρεία! Πρέπει και η δραστηριότητα να ασκείται στο εξωτερικό! Άλλως θα φορολογηθεί στην Ελλάδα ! Όταν τραγουδάς στην Ξάνθη πληρώνεις φόρους στην Ελλάδα ότι εταιρεία κι αν έχεις! Άρα, τσάμπα τα έξοδα και οι “κατασκευές”….

    papakonstantinou vasilis thodorakis

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών ,ανεξάρτητα με τις δηλώσεις του ιδίου του τραγουδιστή , θα κληθεί από την οικεία εφορία προφανώς του Χολαργού προκειμένου να κατηγορηθεί για φοροαποφυγή καθώς το τιμολόγιο αυτό θεωρείται για την ελληνική εφορία εικονικό. Εάν μάλιστα έχει κόψει παρόμοια τιμολόγια άνω των 100.000 ευρώ τότε οι εισαγγελικές αρχές είναι υποχρεωμένες  να του ασκήσουν ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

    Το θέμα έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα Έθνος της Κυριακής 

    Αφορμή για τη δημοσιοποίηση του θέματος της αμοιβής της συναυλίας του Β. Παπακωνσταντίνου ήταν η ανάρτηση στις 16/12/2015 στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» του εντάλματος πληρωμής του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης με αριθμό ΕΝΤ 32Β Γ.Π.Π-ΑΔΑ 64Ι9ΟΚ7Ε-7ΙΔ και θέμα «Διοργάνωση συναυλίας Παπακωνσταντίνου στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2015».

    Σε αυτό ως δικαιούχος αναγράφεται (στα βουλγάρικα) μια εταιρεία της Βουλγαρίας -στα αγγλικά η ονομασία της είναι The Brain Co Southeast Europe Ltd- με βουλγάρικο ΑΦΜ (203356523).

    Οπως προκύπτει και από το ένταλμα πληρωμής που αναρτήθηκε από το μεικτό ποσό της συμφωνημένης αμοιβής που ήταν 16.500 έγιναν κρατήσεις μόνο 17 ευρώ, γιατί πρόκειται για νομικό πρόσωπο άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ και αποδόθηκαν 16.483 ευρώ.

    Σε περίπτωση που το νομικό πρόσωπο-εταιρεία ήταν ελληνικό, η νομοθεσία προβλέπει πρώτα απ’ όλα κράτηση από τον Δήμο Ξάνθης ως φόρου το 20% του συνολικού ποσού, δηλαδή 3.300 ευρώ στη συγκεκριμένη περίπτωση, το οποίο αποδίδεται απευθείας στην Εφορία. Η φορολογία των εταιρειών στην Ελλάδα φτάνει και πάνω από το 40%, ενώ στη Βουλγαρία είναι μόλις στο 10%.

    Οι παράγοντες της δημοτικής αρχής προσπάθησαν να απεκδυθούν των ευθυνών τους, με τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Π. Λύρατζη να υποστηρίζει ότι «εμείς δεν επιλέγουμε εταιρείες ή μάνατζερ, επιλέγουμε καλλιτέχνες. Με αυτούς συνεργάζεται ο Β. Παπακωνσταντίνου και είναι απολύτως νόμιμο».

    Ομως τίθεται και το σοβαρό ηθικό θέμα που δημιουργείται για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Στην συναυλία της Ξάνθης έστελνε και πάλι… «Χαιρετίσματα στην εξουσία»: «Εγώ δεν θέλω… να αποφασίζω κεκλεισμένων των θυρών, είμαι απ’ αυτούς που πάντα μένουνε απέξω, γιατί δεν έχω ούτε γραβάτα ούτε παπιγιόν…». Ο καλλιτέχνης ξεσήκωνε το πλήθος με την επαναστατική χροιά των τραγουδιών του αλλά και με τις καυστικές ατάκες του.

    Κρεσέντο του ήταν το τραγούδι «Χαίρε υπουργέ», που αναφέρει πως «… μετανάστες έστειλες τα πιο καλά παιδιά σου. Ένα θα σου πω και τ’ άλλα χάρισμά σου. Γ… τα υπουργεία σου, γ… και τα λεφτά σου».

    papakonstantinoy vasilis

    Ιδιωτικό συμφωνητικό

    Όπως επισημαίνεται, προηγήθηκαν της συναυλίας μια σειρά διαδικασίες που περιελάμβαναν τόσο την υποβολή της οικονομικής προσφοράς όσο και την υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού στο οποίο θα έπρεπε να αναφέρεται επακριβώς ο συμβαλλόμενος -συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο- καθώς και ο τρόπος πληρωμής.

    papakonstantinou vasi

    Η δημοσιοποίηση της είδησης προκάλεσε πολλά ειρωνικά , σκωπτικά αλλά και θετικά σχόλια στο διαδίκτυο.  Δείτε μερικά σχόλια στο Facebook

    Ιουλία Στεργιοπούλου Κόκλα ΑΥΤΌ ΈΤΣΟΥΞΕ ,ΤΟ ΟΧΙ και λέγαμε γιατί η στοχοποίηση του καλλιτέχνη που όπως 11500 ελληνικές επιχειρήσεις ,κατέφυγαν στην Βουλγαρία γιατί κουράστηκαν να πληρώνουν τους ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ με τα ξεχασμένα εκατομύρια και τα ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣπου ποτέ δεν θα πληρώσουν.ΌΣΟΙ μπορούν στην Βουλγαρία, τους στερείτε έτσι εισοδήματα.Δεν θα έχουν ποιούς να κλέψουν.

    Μου αρέσει! · Απάντηση · Μήνυμα · 11 ώρες

    pastedGraphic.png

    Αφαίρεση

    Ιουλία Στεργιοπούλου Κόκλα ΦΑΤΕ την σκόνη του .Με χιλιάδες μικρούς και μεγάλους που τον αγαπάνε και τον ακολουθούν ,είσαστε οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ χουντομαζώματα.

    Μου αρέσει! · Απάντηση · Μήνυμα · 11 ώρες

    2 απαντήσεις · 9 ώρες

    pastedGraphic_1.png

    Αφαίρεση

    Stelios Rousketos Γιατί έκανε κάτι παράνομο!! Αν ήταν σωστή στην Ελλάδα η κυβέρνηση θα έβαζε λιγότερους φόρους και όλες οι εταιρείες θα ήταν στην Ελλάδα και όχι στην Βουλγαρία _ Κύπρο!!

    Μου αρέσει! · Απάντηση · Μήνυμα · 10 ώρες

    2 απαντήσεις · 5 ώρες

    pastedGraphic_2.png

    Αφαίρεση

    Θοδωρης Δημητριου Μ’ αρέσει, ευτυχώς μπορώ να βρώ τα τραγούδια του στο internet τσάμπα, να πάω σε συναυλία του ή στο κέντρο που τραγουδάει ή να κάνω like σε σελίδα του, ποτέ πια…

    Μου αρέσει! · Απάντηση · Μήνυμα · 9 ώρες

    pastedGraphic_3.png

    Αφαίρεση

    Dimitra Lymperh Οι φόροι στην Ελλάδα ΔΕΝ ειναι ανταποδοτικοί ..μας ξεζουμίζουν για να πληρώνουν τους Θεσμούς …! Αριστα έπραξε ο Παπακωνσταντίνου ..φάτε την σκόνη του

    Μου αρέσει! · Απάντηση · Μήνυμα · 1 · 8 ώρες

    1 απάντηση

    pastedGraphic_4.png

    Αφαίρεση

    Panos Mitropoulos Κρίμα πατριώτη βασταίε!!!!!!

    Μου αρέσει! · Απάντηση · Μήνυμα · 8 ώρες

    pastedGraphic_5.png

    Αφαίρεση

    Jimis Giorgoudis Ουστ παλιοκοπρια επαναστατη της φουτσας!γαμω τα λεφτα σου!

    Μου αρέσει! · Απάντηση · Μήνυμα · 8 ώρες

    pastedGraphic_6.png

    Αφαίρεση

    Τασος Σαραβακος Καλα κανει οχι θα τα δοσει στο βενιζελο και το πανκαλο να τα φανε αρκετα ουτε δραχμη σε αφτω το κρατος της απατης !

    Μου αρέσει! · Απάντηση · Μήνυμα · 1 · 7 ώρες

    pastedGraphic_7.png

    Αφαίρεση

    Karolos Kakaras Ε και;

    Μου αρέσει! · Απάντηση · Μήνυμα · 7 ώρες

    pastedGraphic_8.png

    Αφαίρεση

    Miranda Sofianou Έκανε ότι δε το ήξερε κιολας ,τον πιστεψαμε τον βαψομαλλια!!!χαχα!!!!!

    Μου αρέσει! · Απάντηση · Μήνυμα · 7 ώρες

    pastedGraphic_9.png

    Αφαίρεση

    Kostas Nikolakopoulos Η ερωτηση είναι πως πληρώθηκε με capital controls

    Μου αρέσει! · Απάντηση · Μήνυμα · 7 ώρες

    2 απαντήσεις · 6 ώρες

    pastedGraphic_10.png

    Αφαίρεση

    Dimitrios Koulouris Και πολυ καλα κανει με τα συριζομουνοπανα που κοροιδεψαν τον κοσμο και τωρα θελουν να κατακλεψουν τους ελληνες.

    Μου αρέσει! · Απάντηση · Μήνυμα · 5 ώρες

    pastedGraphic_11.png

    Αφαίρεση

    Giorgos Manassis Marina Benekou Ο Αλεξιαδης θα χαμογελασει γλυκα…και θα δεσμευθει οτι θα λαμψει η αληθεια…

    Μου αρέσει! · Απάντηση · Μήνυμα · 1 · 5 ώρες

    pastedGraphic_12.png

    Αφαίρεση

    Alexados Eystathiadis …για την ΕΡΤ πρωτος ετρεξε μαγκες μου….πληρωνει ο ελληνας…

    Μου αρέσει! · Απάντηση · Μήνυμα · 3 ώρες

    pastedGraphic_13.png

    Αφαίρεση

    Dimitris Dimitriou 10% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ 50% …. ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΘΑ ΠΑΩ

    Μου αρέσει! · Απάντηση · Μήνυμα · 2 ώρες

    pastedGraphic_14.png

    Αφαίρεση

    George Armani ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡ……….ΟΣ;

    Μου αρέσει! · Απάντηση · Μήνυμα · 2 ώρες

    pastedGraphic_15.png

    Αφαίρεση

    Georgios Panagiotopoulos Ευρωπαϊκή Ένωση με κάθε κόστος είναι η πολιτική της κυβέρνησης. Όπως και των προηγούμενων. Άρα, τι κακό έκανε;

    Μου αρέσει! · Απάντηση · Μήνυμα · 1 ώρα

    pastedGraphic_16.png

    Αφαίρεση

    Χρήστος Γιαχαλής το ζητημα ειναι αν τα εχει δηλωσει και οχι απο που τα πηρε,

    Μου αρέσει! · Απάντηση · Μήνυμα · 1 ώρα

    pastedGraphic_15.png

    Αφαίρεση

    Georgios Panagiotopoulos Φυσικά τα δηλώνει στην ΔΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ. Ο manager εδρεύει στην Βουλγαρία, γιατί αν έμενε εδω, θα έκλεινε

    Μου αρέσει! · Απάντηση · Μήνυμα · 1 · 1 ώρα



    ΣΧΟΛΙΑ