• LIFE&STYLE

    Χαλάει απότομα ο καιρός – Έκτακτη προειδοποίηση από ΕΜΥ και Λιμενικό Σώμα

    • NewsRoom


    Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να σημειώσει από σήμερα ο καιρός με έντονες βροχές και καταιγίδες να αλλάζουν το καλοκαιρινό σκηνικό. Ο καιρός αγριεύει και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και το Λιμενικό Σώμα εξέδωσαν έκτακτες προειδοποιήσεις για τα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες εφιστώντας την προσοχή.

    Πιο αναλυτικά, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεαστούν: Μακεδονία, Ήπειρος και σταδιακά τα νησιά του Ιονίου, η Θεσσαλία και η Στερεά Ελλάδα και την Τετάρτη τα νησιά του Ιονίου, η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η Ήπειρος και η Θεσσαλία.

    Η θερμοκρασία σύμφωνα με την ΕΜΥ στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 33 βαθμούς, στη Θράκη από 18 έως 36, στη Δυτική Ελλάδα από 18 έως 31 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 22 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 35 βαθμούς, στις Σποράδες και στις Κυκλάδες από 20 έως 31 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις. Τις βραδινές όμως ώρες στο βορειοδυτικό Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, αλλά τις βραδινές ώρες στα βόρεια πελάγη θα στραφούν σε ανατολικούς με ίδιες εντάσεις.

    Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθεί παροδική βροχή ή καταιγίδα κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς, αλλά στα βόρειο και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

    Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει άστατος καιρός με βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους και πιθανόν τοπικά έντονα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι κατά περιόδους σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/avgi-aptoiti-maloni-tora-san-afstiri-daskala-ti-stefanidi-na-diavazis-katerina/68747

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/floga-tou-rio-esvise-lampsi-omos-meni-20-monadikes-fotografies/68547



    ΣΧΟΛΙΑ