• LIFE&STYLE

    Μπραντ Πιτ για τον αλκοολισμό: «Είχα ξεπεράσει κάθε όριο, έπρεπε να το κόψω μαχαίρι»

    • NewsRoom


    Μια αποκαλυπτική συνέντευξη στους New York Times έδωσε ο Μπραντ Πιτ, με αφορμή τη νέα του ταινία «Ad Astra» που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

    Ωστόσο, ο διάσημος ηθοποιός δεν περιορίστηκε μόνο στην ταινία αλλά θέλησε να εξομολογηθεί πολλά περισσότερα για τον ίδιο, το διαζύγιό του με την Αντζελίνα Τζολί και το θέμα του με τον αλκοολισμό.

    Θυμίζουμε ότι το ποτήρι στο γάμο των δυο σταρ ξεχείλισε όταν ο -για πολλοστή φορά- μεθυσμένος Πιτ σήκωσε χέρι στον γιο τους Μάντοξ ενώ ταξίδευαν με ιδιωτικό αεροπλάνο.Το διαζύγιο οδήγησε τον ηθοποιό να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του -τους οποίους κοίμιζε με το αλκοόλ- και σήμερα δηλώνει δεσμευμένος με την επιλογή του να αποτοξινωθεί και να παραμείνει «καθαρός». «Είχα ξεπεράσει κάθε όριο, οπότε έπρεπε να το κόψω μαχαίρι. Έπρεπε να αφαιρέσω από τον εαυτό μου το δικαίωμα να πίνει».

    Σε αυτή την επώδυνη διαδικασία με τον Πιτ να προσπαθεί να βγει και πάλι στο φως, τον βρήκε ο Τζέιμς Γκρέι για το «Ad Astra».Τους επόμενους έξι μήνες μετά το χωρισμό του ο Μπραντ Πιτ ήταν στους Ανώνυμους Ακοολικούς, για αποτοξίνωση, μια εμπειρία που τον άγγιξε και τον συγκίνησε βαθιά: «Έβλεπες όλους αυτούς τους άντρες να κάθονται σε ένα κύκλο και να μιλάνε με τέτοια ειλικρίνεια που δεν είχα ξανασυναντήσει στη ζωή μου», περιγράφει και προσθέτει: «ένιωσα ασφαλής. Κανείς δεν σε έκρινε και για αυτό δεν έκρινες κι εσύ τον εαυτό σου».«Ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους βρήκα διέξοδο. Κάθαρση. Υπάρχει κάτι λυτρωτικό στο να βγάζεις και να αποκαλύπτεις τα χειρότερα κομμάτια του εαυτού σου. Έτσι βρίσκεις βάλσαμο και γιατρειά…», εξομολογείται.

    Αναφερόμενος στο κινηματογραφικό του μέλλον, ο Μπραντ Πιτ δηλώνει επιφυλακτικά «Είμαι περίεργος να δω αν θα αντέξουν οι ταινίες. Οι ταινίες με εμένα σίγουρα θα είναι όλο και πιο λίγες, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που θέλω να κάνω τώρα. Όταν νιώσεις ότι επιτέλους αγκάλιασες κάτι, είναι καιρός να αναζητήσεις άλλη αγκαλιά».



    ΣΧΟΛΙΑ