• LIFE&STYLE

    Bieber vs Shakespeare: Δείτε ποιον προτιμούν οι Βρετανοί


    Με μια νέα έρευνα που έκανε η One Poll στα πλαίσια της συμπλήρωσης 400 ετών από το θάνατο του William Shakespeare για λογαριασμό της μουσικής πλατφόρμας Deezer, έδειξε πόσο γνωστό είναι το έργο του στους νέους Βρετανούς. Η έρευνα όμως πραγματοποιήθηκε σε σύγκριση με ένα μουσικό είδωλο του σήμερα, του Justin Bieber. Τα αποτελέσματα;

    Όσα προέκυψαν από τις απαντήσεις των 1000 ερωτηθέντων ηλικίας 18 ως 25 ετών είναι ανησυχητικά και απογοητευτικά, δεδομένου ότι μιλάμε για τον εθνικό ποιητή της Μεγάλης Βρετανίας. Ωστόσο ήταν αναμενόμενο…

    Οι νέοι κάτω των 25 ετών γνωρίζουν περισσότερο στίχους από τα τραγούδια του Justin Bieber σε ποσοστό 43% σε αντίθεση με τους στίχους του Shakespeare (ποσοστό 38%).
    Αυτό που ανησυχεί ακόμα πιο πολύ, είναι ότι μόνο το 17% μπόρεσε να συνδέσει τον Shakespeare με μια από τις πιο διάσημες φράσεις του, “Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός”.

    Από την άλλη όμως, οι στίχοι “Girlfriend, girlfriend, you could be my girlfriend” και “Is it too late now to say sorry?” ήταν πολύ πιο αναγνωρίσιμοι στο εντυπωσιακό 50% των ερωτηθέντων!

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/h-ekplixi-ton-athninon-o-efoplistis-39845-2/39845



    ΣΧΟΛΙΑ