• LIFE&STYLE

    Η Barbie τιμά 17 σπουδαίες γυναίκες από όλο τον κόσμο μετατρέποντάς τες σε κούκλες (video)

    μπάρμπι- Φρίντα Κάλο


    Η Barbie είναι η δημοφιλέστερη κούκλα στον κόσμο, ταυτισμένη με τα “κοριτσίστικα” παιχνίδια και απόλυτα συνδεδεμένη με τα πρότυπα ομορφιάς. Το τελευταίο, άλλωστε, την έχει φέρει πολλές φορές αντιμέτωπη με ηθικούς προβληματισμούς.

    Όπως και να ‘χει, όμως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς τη μεγάλη δύναμη που έχει η συγκεκριμένη μάρκα και την απίστευτη επιρροή της σε μια πολύ μεγάλη μερίδα κόσμου. Έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές, ενώ συνεχίζει σταθερά να αποτελεί σημείο αναφοράς στον κόσμο των παιχνιδιών και δη των κούκλων.

    Η Barbie με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου, αποφάσισε να λανσάρει μια νέα σειρά κούκλων, οι οποίες αποτελούν “μικρογραφίες” 17 γυναικών από διάφορους χώρους, που άφησαν το στίγμα τους στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

    Πρόκειται για 17 γυναικεία πρότυπα, τα οποία θα αποτελέσουν παράδειγμα αλλά και έμπνευση στις γυναίκες όλων των ηλικιών και, κυρίως, στα κορίτσια που από μικρή ηλικία ονειρεύονται για το μέλλον. Οι κούκλες αυτές προέρχονται από διαφορετικούς τομείς, όπως από τον αθλητισμό, τις τέχνες, τις επιστήμες και πολλά άλλα, και εμπνέουν την επόμενη γενιά κοριτσιών.

    Η σειρά των κούκλων ονομάζεται “Inspiring Women” και τιμά τις εξής γυναίκες: Patty Jenkins, Chloe Kim, Bindi Irwin, Nicola Adams, Çağla Kubat, Hélène Darroze, Hui Ruoqi, Leyla Piedayesh, Lorena Ochoa, Martyna Wojciechowska, Sara Gama, Xiaotong Guan, Yuan Yuan Tan, Vicky Martin Berrocal, Amelia Earhart, Frida Kahlo, Katherine Johnson.

    Παράλληλα, η Barbie προωθεί το hashtag #MoreRoleModels καλώντας όλους στα social media να μοιραστούν τα δικά τους γυναικεία πρότυπα που αποτελούν πηγή έμπνευσης, ξεκινώντας έτσι μια παγκόσμια καμπάνια δράσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Survivor: Στο νοσοκομείο ο Ηλίας Γκότσης – Τι συμβαίνει (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γυμνή η Ελένη Χατζίδου στο πρώτο της εξώφυλλο μετά το Survivor

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανοιξιάτικοι συνδυασμοί με τζιν παντελόνι!



    ΣΧΟΛΙΑ